Rukomet
10

SP u rukometu: Saudijska Arabija golom razlike savladala Čile, Argentinci lagano protiv Bahreina

Piše: D. B.
Čile - Saudijska Arabija (Foto: EPA)
U terminu od 14:00 sati odigrane su dvije utakmice 5. kola Svjetskog rukometnog prvenstva, posljednjeg u grupnoj fazi. Čile je poražen od Saudijske Arabije u grupi C, a Argentinci su bili bolji od Bahreina u grupi D.

Čile - Saudijska Arabija 25:26

Čile i Saudijska Arabija su odigrali poprilično izjednačeno poluvrijeme s nekoliko izmjena u vodstvu, a najveća prednost jedne ekipe bila je dva gola. Nakon prvih 30 minuta rezultat je bio neriješen, 13:13.

Publika je gledala sličan rukomet i u drugom poluvremenu, a na kraju je Saudijska Arabija pobijedila golom razlike, bilo je 26:25. Obje reprezentacije su ostale bez plasmana u osminu finala.

Bahrein - Argentina 17:26

Argentinci su od početka susreta pokazivali da su bolja ekipa, poveli su 3:0 i držali prednost koja je iznosila najviše pet golova. Na poluvremenu je bilo 13:8 za Argentinu.

Dominacija Argentinaca bila je očigledna i u drugom poluvremenu, pa pobjeda od 9 golova razlike rezultatom 26:17 nije nikakvo iznenađenje. Nijedna od ovih reprezentacija nije izborila mjesto koje vodi u osminu finala SP u rukometu.