Rukomet
0

SP u rukometu: Hrvatska pobijedila Egipat, u četvrtifinalu igra protiv Španije

Piše: E. Isanović
(Foto: EPA)
Hrvatska je u osmini finala Svjetskog prvenstva u rukometu koje se igra u Francuskoj pobijedila Egipat rezultatom 21:19. U četvrtfinalu će igrati sa Španijom.

Hrvati su u ovaj okršaj ušli kao favoriti, a u prethodna tri okršaja sa Egipćanima na Svjetskim prvenstvima imali tri pobjede iz tri dvoboja.

Utakmica u Montpellieru počela je vodstvom Hrvatske, a pogodio je Štrlek.

Izabranici Željke Babića poveli su kasnije 4:1. Nakon toga su Egipćani smanjili na 4:2. U 12. minuti semafor je pokazivao 6:3. Zlatko Horvat je postigao tri pogotka u tim trenucima. Šest minuta poslije Kauboji su poveli 9:4, a šest golova razlike bilo u 24. minuti kada je Hrvatska vodila 11:5.

Raspoloženi Hrvati igrali su odlično, a u 28. minuti imali su vodstvo od 13:6. Do kraja prvog dijela Egipćani su uspjeli postići jedan pogodak pa su na odmor Kauboji otišli sa prednošću 13:7. Posebno je briljirao golman Ivan Pešić koji je sjajno branio.

U nastavku Egipćani prave seriju 5:0 i stižu na 14:12. Hrvati su imali veliki problem sa realizacijom u nastavku, dok odbrana nije bila na visini zadatka.

U 43. minuti Egipat je ponovo došao na minus dva, bilo je 15:13 za Hrvatsku. Kauboji su polovinom drugog poluvremena počeli igrati bolje pa su povećali prednost na 20:16 u 50. minuti. Ovaj rezultat stajao je nekoliko minuta na semaforu. Potom je Hrvatska postigla još jedan pogodak i riješila pitanje pobjednika.

Konačan rezultat je bio 21:19, a Zlatko Horvat je postigao šest pogodaka.