Rukomet
1

SP u rukometu: Francuzima trijumf i protiv Norveške, Brazil pobijedio Japan

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 3. kolu grupe A Svjetskog rukometnog prvenstva Francuska je rezultatom 31:28 pobijedila Norvešku.

Nakon pobjeda nad Japanom i Brazilom, domaćini prvenstva i aktuelni prvaci svijeta Francuzi upisali su i treću pobjedu, dok je Norveška upisala prvi poraz nakon što je prethodno pobijedila Poljsku i Rusiju.

Francuska je u petoj minuti povela sa 4:2 i vremenom je povećavala razliku sve do 23. minute kada je imala prednsot porasla na pet golova razlike (13:8) što je bila najveća razlika u prvom poluvremenu koje je okončano rezultatom 16:12.

Serijom 6:3 na otvaranju drugog poluvremena Francuzi dolaze na "+7" i bilo je jasno da Norvežanima treba pravo čudo da bi slavili. Norvežani su u 48. minuti uspjeli smanjiti na tri gola razlike (25:22) i vratiti nadu u povratak, ali bolje i bliže od toga nisu mogli.

Francuze su predvodili Remili, Nikola Karabatić i Mahe sa po pet golova, dok je na drugoj strani prvi strijelac bio Sagosen sa sedam golova.

U drugoj utakmici 3. kola u grupi A Brazil je upisao drugu pobjedu na prvenstvu savladavši Japan (27:24) kojem je to treći poraz.

U 2. kolu grupe C Bjelorusija je slavila protiv Saudijske Arabije (29:26), dok je u 2. kolu grupe D Katar savladao Bahrein (32:22).

Tabele:

Grupa A
Grupa A
Grupa C
Grupa C
Grupa D
Grupa D