Rukomet
0

SP rukomet: Hrvatska teško protiv Danske

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Hrvatska muška rukometna reprezentacija nastavila je nizati pobjede na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. U dvoboju prvog kola drugog kruga natjecanja Hrvatska je u Mannheimu pobijedila Dansku 28:26 (15:12) i tako upisala četvrtu uzastopnu pobjedu na prvenstvu.

U do sada najtežem dvoboju Hrvatska je protiv Danske slavila u neizvjesnoj završnici u kojoj su Danci imali loptu u posljednje 34 sekunde i priliku za izjednačenje. No udarac Boesean je završio preko gola, a u kontri je Vori stavio pečat na novu pobjedu "paklenih".

Bila je to očekivano tvrda i čvrsta utakmica u kojoj je presudila bolja igra hrvatske obrane. Danci su daleko bolje otvorili dvoboj i nakon 7. minuta imali su vodstvo 6:2. Hrvatska je uzvratila serijom 4:0 i u 10. minuti rezultat je bio izjednačen.

Prvo vodstvo hrvatska vrsta je upisala u 16. minuti (8:7) i više ga nije ispuštala do konca utakmice. Danci su pet minuta prije kraja uspjeli izjednačiti (25:25), no tada je Jerković sa dvije obrane prelomio susret.

Najbolji igrač utakmice bio je Ivano Balić koji je postigao 9 pogodaka. Metličić je dodao 5 pogodaka, dok je Džomba zabio četiri gola, sva četiri iz sedmeraca. Dance su predvodili Boesen (7) i Leegaard (4).

U susretu drugog kola II skupine Hrvatsku u četvrtak očekuje utakmica protiv Mađarske.