Selektor Hrvatske
18

Šoštarić o atmosferi u Cazinu: Cure moraju osjetiti kako je to kad igraš pred protivničkom publikom

E. K.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Selektor ženske rukometne reprezentacije Hrvatske Nenad Šoštarić je nakon pobjede protiv Bosne i Hercegovine rezultatom 31:17, pohvalio atmosferu u dvorani u Cazinu.

Istakao je da je ovakva utakmica prava proba da igračice vide šta ih očekuje na Svjetskom prvenstvu koje se igra krajem godine u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

"Mi treniramo da bismo igrali pred ovakvom publikom, cure moraju osjetiti kako je to kad igraš pred protivničkom publikom. To ih očekuje i na SP-u u Göteborgu, bit će puna dvorana Scandinavium protiv Švedske, bit će vatreno. Za takve se utakmice igra", rekao je Šoštarić te dodao:

"Mi smo u ovom segmentu, u ovih sedam dana odradili ono što smo tražili - dvije utakmice, dvije uvjerljive pobjede, dali smo šansu svima da igraju, svako je dobio više ili manje vremena. Srećom, niko se nije povrijedio, i sad idemo u sljedeći ciklus, ciklus priprema za SP".

Svjetsko prvenstvo se igra u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj i to od 30. novembra do 17. decembra, a Hrvatice su u grupi sa Švedskom, Kinom i Senegalom.