Rukomet
0

Sorak: Ako zatreba igrat ću bez maske

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Jedna od najboljih rukometašica tuzlanskog Jedinstva Marijana Sorak večeras će na utakmici protiv Leotara sjediti na klupi i najvjerovatnije neće ulaziti u igru.

Zbog ranije povrede Sorak je nedavno imala operaciju nosa i u 1. kolu Premijer lige protiv Izviđača postigla je četiri gola igrajući s maskom na licu.

Međutim, u 2. kolu, na gostovanju u Zavidovićima, Sorak nije za svoj tim odigrala ni sekunde.

Nije mi dopušteno da igram s maskom na licu objasnila je Sorak. Zabranu je izrekao delegat Zdenko Alpeza, što je čudno, jer u pravilima RS BiH nema odredbe koja zabranjuje nastup igraču koji nosi zaštitnu masku.

Poznat je primjer Poljaka Bielickog koji je nakon povrede oka za svoju reprezentaciju na najvećim takmičenjima i za klub nastupa noseći zaštitne naočale. Zašto to nije moguće u prvenstvu BiH, još nije objašnjeno.

Zbog odluke Alpeze i nakon toga poraza Jedinstva u Zavidovićima, ostavku je podnio direktor tuzlanskog kluba Elmir Osmanović.

"U RS BiH se i dalje dešava svašta i u traženju zaštite regularnosti kao da se borite s vjetrenjačama. Moje zdravlje to više ne može podnijeti", izjavio je za Fenu Grabčanović, čija ostavka od UO kluba nije usvojena.

U Jedinstvu postavljaju pitanje kako je moguće da jedan delegat dozvoli, a drugi zabrani Sorak nastup s maskom na licu.

"I večeras ću biti u sastavu, ali ne vjerujem da ću igrati. Ne sumnjam da će večeras djevojke i bez mene doći do pobjede, ali ako bude potrebno zaigrat ću bez maske i probati da se sačuvam od nove povrede", zaključila je Marijana Sorak.