Grupa 1 i 2
22

Slovenija završila nastup na Evropskom prvenstvu, Bjelorusija porazila Srbiju

Piše: K. H.
Slovenija - Češka (Foto: EPA-EFE)
Utakmicama između Slovenije i Češke, odnosno Bjelorusije i Srbije, započeo je posljednji dan grupne faze Evropskog rukometnog prevenstva, koje se trenutno održava u Hrvastkoj.

Grupa 1

Srbija - Bjelorusija 27:32

Rukometaši Bjelorusije pobjedom protiv Srbije završili su takmičenje na Evropskom prevnstvu. Od početka meča Bjelorusi su stigli u vodstvo, a već sredinom prvog poluvremena imali su pet pogodaka razlike. Rezultat je bio 10:5.

U istom ritmu Bjelorusija je nastavila igrati prvih 30 minuta, a nakon prvog poluvremena imali su vodstvo od 16:11.

Srbija je početkom drugog poluvremena zaigrala nešto bolje te su u pojedinim trenucima stizali prednost Bjelorusije do tri pogotka razlike, a onda serijom od 3:0 kod rezultata 23:20 Bjelorusi prave ključnu razliku i na kraju stižu do pobjede.

Grupa 2

Slovenija - Češka 26:26

Slovencima je u meču protiv Češke trebala pobjeda da bi se nadali remiju u posljedjem meču između Njemačke i Španije, međutim ekipa Veselina Vujovića nije uspjela doći do trijumfa.

Česi su bolje otvorili meč i već na samom početku stigli su do tri pogotka razlike, a pred kraj prvog poluvremena prednost je iznosila čak i pet pogdaka. Ipak, finiš prvog poluvremena pripao je Slovencima koji serijom od 4:0 stižu do 12:11 za Češku, a tim rezultatom završeno je prvih 30 minuta.

Identičan scenario viđen je i u drugom poluvremenu kada Češka opet dolazi do četiri pogotka razlike, ali za razliku od prvog poluvremena Slovenci su ranije anulirali prednost svog protivnika, čak su u finišu stigli i do prednost od dva pogotka razlike (26:24), ali nisu izdržali i meč je završen rezultatom 26:26.

Najefikasniji u redovima Slovenije bio je Kavticnik sa šest pogodaka dok je kod Češke Zdrahala postigao devet pogodaka. Treba napomenuti da je apsolutni junak današnje utakmice golman reprezentacije Češke Mrkva koji je odbranio 18 udaraca i pri tome imao postotak od 42 posto odbranjenih šuteva.

Tabela: