Evropsko prvenstvo
53

Slovenija u drugom poluvremenu razbila Crnu Goru, Danska savladala Španiju

Piše: K. H.
Crna Gora - Slovenija (Foto: EPA-EFE)
Pobjedama Slovenije protiv Crne Gore i Danske protiv Španije završena je prva faza Evropskog rukometnog prvenstva u Hrvastkoj.

Grupa C

Crna Gora - Slovenija 19:28

Reprezentacija Slovenije pobijedila je Crnu Goru rezultatom 28:19 te je tako izborila plasman u sljedeću fazu Evropskog rukometnog prvenstva.

Prvih 30 minuta igre proteklo je u izjednačenoj igri i s jedne i s druge strane, a na poluvrijeme se otišlo s minimalnom prednošću Slovenije od 14:13.

Pitanje pobjednika ovog meča Slovenci su odlučili u drugom poluvremenu. Od samog starta ekipa trenera Vujovića napravila je nekoliko mini-serija, a ključna je bila ona kod rezultata 18:16 kada Slovenci postižu tri pogotka i dolaze na nedostižnih pet poena razlike.

Gasper Marguc bio je najefikasniji rukometaš u redovima reprezentacije Slovenije, a on je meč završio sa šest postignutih pogodaka, identično kao i Sevaljević u redovima Crne Gore.

Grupa D

Španija - Danska 22:25

Reprezentacija Danske je nakon poraza od Češke bila pod imperativom pobjede protiv Španije, a odličnom igrom u trenucima kada se odlučivala utakmica Danci su stigli do pobjede rezultatom 25:22.

Danska je u prvom poluvremenu u nekoliko navrata imala prednost od tri pogoka razlike i za prvih 30 minuta meča nijednom nisu dopustili Špancima da dođu u vodstvo. Najveću prednost u prvom poluvremenu Danci su imali kod rezultata 12:8 i 13:9, a na poluvrijeme se otišlo s minimalnom prednošću od 14:13.

Kako je završeno prvo, nastavljeno je drugo poluvrijeme, a Danci su odmah serijom od 3:0 stigli do nova tri pogotka razlike i do kraja meča Špancima nisu dopustili nijednom da ugroze njihovu prednost.

Najviše pogodaka u pobjedničkoj ekipi postigao je Balling koji je meč završio sa osam golova dok je za Španiju najefikasniji bio Alex Dujshebaev koji je postigao šest pogodaka.

Tabela: