Premijer liga
413

Sloga u lokalnom derbiju bolja od Iskre, atmosfera u Bugojnu oduševila BiH

F. Z.
Foto: Bugojno-danas.info/RK Iskra - MRK Sloga
Foto: Bugojno-danas.info/RK Iskra - MRK Sloga
Odigrano je sedam utakmica 14. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najviše pažnje privukao je lokalni derbi koji su u Bugojnu odigrali rukometaši Iskre i Sloge iz Gornjeg Vakufa.
Pobjedu u velikom derbiju odnijela je ekipa Sloge rezultatom 33:20, a o atmosferi iz grada na Vrbasu još će se dugo pričati. U KSC Bugojno skupilo se oko 5.000 navijača. Na jednoj tribini navijači Iskre, na drugoj navijači Sloge nadmetali su se tokom čitave utakmice u sjajnoj atmosferi.

Pobjedu je na kraju odnijela Sloga pa su više razloga za zadovoljstvo imali gosti. Ipak, nakon utakmice u Bugojnu razloga za zadovoljstvo imaju svi ljubitelji sporta u Bosni i Hercegovini.

Slogu je do pobjede vodio Goran Biljaka sa šest postignutih pogodaka, dok su po pet dodali Anes Halebić, Amer Dedić i Admir Purić.

U ostalim susretima Brčko i Slavija su remizirali (28:28), Maglaj je slavio protiv Gračanice (29:28), dok je Sloboda u Tuzli savladala visočku Bosnu (34:30). Rukometaši dobojanske Sloge bili su bolji od Goražda (35:30), dok je Izviđač slavio na gostovanju kod Vogošće (31:24).