Sloga organizuje rukometni turnir prijateljstva

Sloga organizuje rukometni turnir prijateljstva
71
N. K.
28.8.2019. u 17:40
3
komentara
71

dijeljenja
Sloga organizuje rukometni turnir prijateljstva
Ovogodišnji turnir prijateljstva pod sloganom "Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje" u organizaciji rukometnog kluba Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje bit će održan u subotu i nedjelju u sportskoj dvorani Gornji Vakuf-Uskoplje.
Prvog dana turnira posjetioci će moći gledati omladince, odnosno selekcije 2002. i 2004. godište, gdje će pored domaćina učestvovati i Škola rukometa Zrinjski Mostar, RK Maglaj, RK Jajce, škola rukometa Respect Sarajevo te RK Donji Vakuf.

Za drugi dan najavljena je, kažu iz organizacije, rukometna poslastica uz nastupe seniora, gdje će pored domaćina MRK Sloge nastupiti i dvije premijerligaške ekipe iz BiH RK Leotar Trebinje i RK Bosna Visoko, kao i RK Obilić Beograd, član super lige Srbije.

"Nema sumnje da ćemo dva dana uživati u vrhunskom rukometu stoga pozivamo posjetioce da budu dio ovoga sportskog događaja, koji ima i moto ovogodišnjeg turnira 'Zajedno smo bolji, zajedno nam je bolje'. Usaglasili smo se da ove godine bude to slogan s obzirom da ćemo tokom turnira okupiti ekipe iz raznih dijelova BiH, ali i Srbije pa ćemo tako imati multinacionalnu kao i multietničku zastupljenost, sportiste i klubove sve tri vjere i sva tri naroda. Cilj samog turnira pored upoznavanja i sticanja prijateljstva svakako je mir, tolerancija i multikulturalnost", izjavio je Semir Demirović, tehnički sekretar MRK Sloga.

Zanimljivo je da će prvog dana turnira biti organizirane i radionice za najmlađe na platou sportske dvorane I i II, kao i seminar odnosno predavanje master profi trenera Aleksandra Radosavljevića.

Turnir je omogućen zahvaljujući podršci programa BHRI-a, koji sprovodi IOM, uz finansijsku podršku USAID-a.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...