"Tuzla 2017."
38

Sloboda i All Stars West pobjednici 2. međunarodnog turnira rukometnih veterana

FENA
Foto: Fena
Foto: Fena
Rukometaši tuzlanske Slobode i rukometašice internacionalne ekipe All Stars West pobjednici su 2. međunarodnog turnira veterana „Tuzla 2017“, koji je danas završen u Tuzli.

Sloboda je u finalu pobijedila ekipu Travnika 6:5, dok je u borbi za 3. mjesto tim Stara škola iz Subotice nakon „sedmeraca“ bio bolji od Goražda 9:8. U regularnom vremenu susret je završen bez pobjednika 6:6.

Kapitenu Slobode Dušanu Mičeviću pobjednički pehar uručio je proslavljeni internacionalac iz mađarskog Weszprema i reprezentativac Srbije Momir Ilić.

Mičeviću je, ujedno, uručena diploma počasnog člana UG "Veterani RK Sloboda" u znak zahvalnosti za doprinos razvoju rukometa u Tuzli.

U konkurenciji rukometašica pobijedila je ekipa All Stars West, sastavljena od bivših igračica iz zemalja okruženja, koja je u odlučujućem susretu bila bolja od tuzlanskog Jedinstva rezultatom 6:5.

Kapitenici pobjedničke ekipe Almi Mešković pehar je uručio Saša Bratić, poznati rukometni menadžer i bivši igrač njemačkog Kiela, koji je karijeru počeo u tuzlanskoj Sloboda Solani.

U susretu za 3. mjesto ekipa All Stars East bila je bolja od Bihaća rezultatom 5:2.

Predsjednik UG „Veterani RK Sloboda“ Tuzla Vlado Jović izrazio je zahvalnost ekipama iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i BiH, te dvjema internacionalnim ekipama, na dolasku na turnir koji će po dobroj organizaciji, ali i lijepom druženju, sigurno ostati u sjećanju oko 200 sudionika.

Današnji rezultati: Grupa 1: Sloga (Doboj) – (Slovenija) 7:9

Tabela grupe 1: Sloboda I 5 bodova Goražde 4 Dobova 2 Sloga 1

Grupa 2: Stara škola (Subotica) – Križevci (Hrvatska) 6:3

Tabela grupe 2: Travnik 6 Stara škola 4 Sloboda II 2 Križevci 0

Za 7/8. mjesto: Sloga – Križevci 7:8

Za 5./6. mjesto: Dobova – Sloboda II 6:8

Za 3./4. mjesto: Goražde – Stara Škola 6:6, sedmerci 8:9

Finale: Sloboda I – Travnik 6:5

Rukometašice: All Stars West – Jedinstvo 6:5, All Stars East – Bihać 5:2

Konačan poredak: All Stars West 6 Jedinstvo 4 All Stars East 2 Bihać 0