|

Selektor Marković i Benjamin Burić veliki optimisti pred početak priprema za Katar

Selektor Marković i Benjamin Burić veliki optimisti pred početak priprema za Katar
11
Piše: A. D.
22.12.2014. u 14:27
7
komentara
11

dijeljenja
1/5 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
2/5 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
3/5 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
4/5
5/5 Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Operacija Katar danas je i zvanično započela u Mostaru. Nakon okupljanja naših najboljih rukometaša u hotelu Bristol, javnosti su se obratili selektor Dragan Marković i reprezentativac Benjamin Burić.
"Veliki broj novinara koji se danas okupio jedan je od pokazatelja da smo na pravom putu i da vrijedimo. Znate i sami da imamo dosta problema sa povredama, ali ja vas uvjeravam da ćemo, bez obzira na to ko bude igrao, u Kataru igrati zapaženu ulogu. Mnogima smo postali zanimljivi, što potvrđuju sve češći pozivi njemačkih medija posljednjih dana, kazao je selektor Marković.

"U Kataru ćemo prvo nastupiti na turniru, a potom će uslijediti Svjetsko prvenstvo. Nemamo se namjeru vraćati u međuvremenu u BiH. U Mostaru, kao što znate, ostajemo do 30. decembra. Zbog toga ćemo povesti jednog igrača više, jer ništa ne želimo prepustiti slučaju“, dodao je Marković.

Optimizam sa selektorom dijeli i reprezentativac Benjamin Burić.

"Ovaj period do prve utakmice je nekako najteži za nas, jer će neizvjesnost i trema sigurno iz dana u dan biti sve veći. Mi smo svi optimisti i očekujemo dobar nastup u Kataru. Ovo sve za nas je nešto novo, ali zbog ovih stvari se i bavimo ovim sportom“, poručio je Burić koji je dodao da mu je drago što će se pripreme održati u Mostaru.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...