Rukomet
0

Selektor Demirović za utakmice u junu pozvao 18 igrača

FENA
Selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demirović objavio je danas u Sarajevu spisak igrača koje je pozvao za predstojeća četiri kvalifikacijska meča u junu.

Demirović se odlučio na "provjerene" snage, a od novih igrača na spisku su Velić i Bašić. Za razliku od dosadašnjih okupljanja nije pozvao golmana Šabanovića i Hajdarevića.

Prema selektorovim riječima svi igrači spremni dočekuju utakmice. Terzić i Harmandić su se žalili na povrede, ali će biti spremni do prvog meča s Italijom.

Spisak pozvanih igrača: Enid Tahirović, Damir Doborac, Neboša Grahovac, Darko Martinović, Vladislav Veselinov, Branislav Obradović, Adnan Harmandić, Ivan Divković, Mario Blažević, Vukašin Stojanović, Mirsad Terzić, Muhamed Toromanović, Faruk Halilbegović, Bakir Buljugija, Deni Velić, Nemanja Kerezović, Adnan Jaškić i Edin Bašić.

Okupljanje reprezentacije BiH planirano je za ponedjeljak, 8. juna u Zenici. Na prvu prozivku jedino će kasniti Tahirović zbog klupskih obaveza. Njegov dolazak očekuje se u utorak.

Prvi meč u nastavku kvalifikacija rukometaši BiH igraju 11. juna u Zenici protiv Italije. Tri dana kasnije gostuju Švicarskoj, 18. juna u Zenici dočekuju Rusiju, dok u posljednjem kolu 20. juna idu u goste reprezentaciji Farskih Ostrva.

"Naš cilj je da pobijedimo u preostale četiri utakmice. Protiv Italije moramo pobijediti sa što boljom gol-razlikom, dok u gostima protiv Švicarske očekujemo jednu od najtežih utakmica. Slijedi utakmica s Rusijom poslije koje će mnogo toga biti poznatije", rekao je selektor Demirović.

Reprezentacija BiH ima teoretske šanse za plasman na EP. Za to su potrebne četiri pobjede, uz 'kiks' Rusije ili Srbije. Nakon šest kola reprezentacija BiH dijeli treće mjesto u grupi 2 kvalifikacija sa sedam bodova. Prva je Rusija sa 10, a druga Srbija sa bodom manje.