Bh. golman
411

Savić briljira u rumunskoj Politehnici: Bio bih sretan ako bih se vratio u reprezentaciju

Piše: E. A.
Adan Savić
Adan Savić
Bivši bh. rukometni reprezentativac, golman Adam Savić jedan je od najzaslužnijih za dobre rezultate rumunskog kluba SCM Politehnica Temišvar za koji nastupa godinu i po dana.

"Trenutno smo na drugoj poziciji jer smo ovih dana pretrpjeli prvi poraz nakon 11 odigranih utakmica. Cilj nam je da se izborimo među prve četiri ekipe lige i na dobrom smo putu da to ostvarimo", ističe Savić.

SCM Politehnica je prvi dio sezone završila na drugom mjestu, a dobar start zabilježili su na početku drugog dijela sezone.

"Počeli smo krajem januara i prve dvije utakmice završili kao pobjednici. Prvu utakmicu bili smo domaćini klubu Constanca, inače to je ekipa našeg Dejana Malinovića, a utakmica se završila rezultatom 24:23. Ovo je bila jako teška utakmica a moj klub je imao odličan start na samom početku, te smo savladali protivnika. Nakon toga gostovali smo protiv ekipe u Suecavi i tu smo na kraju izborili pobjedu sa rezultatom 26:27. Lično sam jako zadovoljan ovim rezultatom i maksimalno se trudim kako bi moja ekipa održala svoje mjesto u vrhu tabele i nadam se da ćemo nastaviti da nižemo uspjehe u predstojećim utakmicama. Igramo i Final Four Kupa Rumunije, a čekaju nas i teške utakmice za koje se spremamo", ističe Savić.

Savić dodaje da budno prati dešavanja oko reprezentacije BiH ali i u Premijer ligi.

"Izvukli smo teškog protivika u baražu, Norvešku, naravno ako budemo uopšte i išli jer slučaj 'Nuić' još nije riješen. Mislim da imamo kvalitetnu reprezentaciju da igramo na nekim od velikih takmičenja, a naravno još bih bio sretniji da ponovo obučem dres reprezentacije naše zemlje! A što se tiče Premijer lige, mislim da bi trebalo podržati taj lijepi sport, da opet imamo bar jedan klub da igra Ligu prvaka kao što je to bila Bosna Sarajevo, Izviđač, Borac", smatra Savić.