Rukomet
33

Šarenac: Očekujem sigurnu pobjedu protiv Prijedora

Klix.ba
Goran Šarenac
Goran Šarenac
Rukometna Premijer liga BiH se nastavlja ovog vikenda, a rukometaši sarajevske Bosne će odmjeriti snage sa ekipom Prijedora.

Goran Šarenac, ponajbolji rukometaš sarajevskih Studenata, vjeruje da će se Bosna revanširati Prijedoru za poraz u prvom prvenstvenom kolu, u utakmici odigranoj prije pet mjeseci.

"Ovu godinu ćemo otvoriti susretom protiv ekipe Prijedora, koja nas je pobijedila u prethodnoj polusezoni i sigurno da im se želimo revanširati za taj poraz. Mislim da je veći pritisak na njima jer se bore za opstanak i dolaze u Sarajevo na izuzetno vruć teren, kako za njih, tako i za svaku drugu ekipu u nastavku sezone. U svakom slučaju, očekujem sigurna tri boda".

Lijevi bek Bosne ističe da je stručni štab maksimalno pripremio ekipu za nastavak prvenstva.

"Pripreme pred nastavak sezone smo odlično odradili i apsolutno spremni dočekujemo proljetni dio prvenstva. Pred kraj prošle godine, ekipu je preuzeo Daniel Riđić, veliki profesionalac, koji na svakom treningu traži od igrača da daju svoj maksimum, što se već vidjelo i u par utakmica u kojima nas je vodio, a koje su donijele pozitivne rezultate. Ekipa se uklopila u njegov sistem rada i, uz pomoćnog trenera Nermina Bašića, sve ide u željenom pravcu".

Kada je u pitanju dalji tok takmičenja, Šarenac smatra da on i njegovi saigrači mogu puno toga pružiti.

"Trenutno smo na diobi trećeg mjesta u prvenstvu i obezbijedili smo četvrtfinale Kupa BiH i vjerujem da ćemo u nastavku sezone pružiti još bolje igre i, samim tim, ostvariti i bolje rezultate. Ima još puno utakmica da se igra, ali ova ekipa sigurno može daleko dogurati", rekao je Šarenac i dodao:

"Pozvao bih navijače da nas podrže u subotnjoj utakmici da se uvjere u naš rad u pripremnom periodu", završio je rukometaš trećeplasirane ekipe rukometnog prvenstva BiH.

Susret između Bosne i Prijedora je na rasporedu u subotu, 11. februara, u dvorani "Ramiz Salčin", sa početkom u 19 sati, a cijena ulaznice je 3 KM.