Došao iz Vogošće
34

Samir Korjenić se vratio u Bosnu: Pred nama je teška polusezona

Klix.ba
Prelazni rok u rukometnom prvenstvu BiH je u toku, a rukovodstvo sarajevske Bosne je dovelo i prvo pojačanje za nastavak takmičenja te je novi/stari igrač višestrukog prvaka BiH postao Samir Korjenić, koji igra na poziciji desnog beka.

Sad već bivši rukometaš trenutnog lidera na tabeli, ekipe Vogošće, nije krio zadovoljstvo povratkom u svoj matični klub.

"Drago mi je što mi se ponovo ukazala prilika da obučem dres kluba u kojem sam počeo svoju rukometnu karijeru. Sigurno da je pred nama teška polusezona, budući da je Bosna najveće razočarenje dosadašnjeg dijela takmičenja, no vjerujem da ćemo, uz još par adekvatnih pojačanja, drugi dio prvenstva odigrati mnogo bolje te se nadamo pozitivnom ishodu na kraju", izjavio je Korjenić po potpisu ugovora.

Dvadesetpetogodišnji rukometaš se zahvalio bivšem klubu na dosadašnjoj saradnji.

"Zahvalio bih se upravi kluba, na čelu sa Fetahom Kadrićem, na korektnom odnosu u prethodne tri i po godine, a posebnu zahvalnost dugujem treneru Senadu Skopljaku, koji je možda i najzaslužniji za moj rukometni razvoj i promociju", završio je novi igrač sarajevskih Studenata.