Bek Bosne
133

Salkić: Očekujemo pobjedu protiv Goražda

Klix.ba
Ismir Salkić (Foto: RK Bosna)
Ismir Salkić (Foto: RK Bosna)
Rukometaši Bosne sutra dočekuju Goražde u utakmici gdje se pobjeda sarajevskim Studentima nameće kao imperativ nakon lošeg otvaranja sezone.

Ismir Salkić, lijevi bek ekipe s Mojmila, svjestan je važnosti nadolazeće prvenstvene utakmice.

"Goražde će sigurno biti neugodan protivnik, no očekujemo pobjedu u sutrašnjem duelu, prvenstveno jer su se pojedini igrači oporavili od povreda te ćemo igrati skoro u punom sastavu. Mislim da smo kvalitetniji od protivnika i da ćemo sutra upisati važne bodove", izjavio je Salkić.

Bosna u sutrašnju utakmicu ulazi na krilima pobjede u prvom pretkolu Kupa BiH, kada je savladana Krajina na gostujućem terenu.

"Pobjedom u Cazinu smo podigli samopouzdanje za nastavak prvenstva, a ujedno se i plasirali u naredno kolo Kupa BiH. Iako nismo igrali u punom sastavu, uspjeli smo doći do pobjede te ćemo u drugom kolu opet biti gosti, ovaj put Gračanici. Tu očekujemo jednu tešku utakmicu jer Gračanica ima iskusnu ekipu, dobrog golmana, iskusnog Doborca te uvijek neugodne Tufekčića i Hamidovića. Mislim da će utakmicu odlučiti sitnice koje će, nadam se, prevagnuti na našu stranu ovaj put. Moji saigrači i ja ćemo dati sve od sebe i vjerujem da ćemo u jednoj fer i korektnoj utakmici mi biti ti koji će na kraju slaviti prolaz u četvrtfinale", optimističan je prvotimac višestrukog prvaka BiH.

Bosna je veoma loše otvorila sezonu u prvenstvu te je došlo do promjene na poziciji šefa stručnog štaba pa je Ejub Kukavica nedavno preuzeo Bosninu mladu ekipu.

"Novi trener je unio dosta promjena u ekipu i to se pokazalo na terenu gdje smo u posljednje dvije prvenstvene utakmice, protiv veoma kvalitetnih protivnika, poraženi u zadnjim minutama i svaka od tih utakmica je mogla prevagnuti i na našu stranu. Gospodin Kukavica je sa sobom donio i nove radne navike i raznovrsnije treninge, no potrebno je vrijeme da se to usvoji te vjerujem da ćemo se sutra protiv ekipe Goražda konačno pokazati u pravom svjetlu. Trenutno stanje na tabeli nije realan pokazatelj kvaliteta naše ekipe, a to ćemo u nastavku sezone i pokazati na terenu. U preostalim utakmicama prvog dijela prvenstva ćemo zasigurno popraviti bodovni saldo te ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu, što se od Bosne i očekuje", rekao je bek Studenata, koji je u Sarajevo došao pred početak tekuće sezone.

Sarajlijama je potrebna podrška navijača u sutrašnjem duelu.

"Vrijeme nam je da počnemo pobjeđivati i svakako da nam je podrška navijača dodatni vjetar u leđa te pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu sutra na Mojmilu i budu naš osmi igrač. Koristim priliku i da, u ime kolektiva RK Bosna, čestitam Dan državnosti svim građanima naše Bosne i Hercegovine", završio je Salkić.

Utakmica devetog kola Premijer lige BiH između Bosne i Goražda je na rasporedu sutra od 20 sati, u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu, a cijena ulaznice je 3 KM.