Pozitivna atmosfera
33

Rukometni Zmajevi odradili prvi trening u Tuzli: Želimo pobjedu protiv Bjelorusije

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Grupa od 15 igrača rukometne reprezentacije BiH danas je stigla u Tuzlu, a neposredno nakon dolaska odradili su i prvi trening u sklopu priprema za predstojeći susret protiv Bjelorusije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vidno raspoloženi izabranici Bilala Šumana u Mejdanu su odradili prvi trening, a u susretu petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi pet protiv Bjelorusije nadaju se pobjedi.

"Ekipa još uvijek nije u cijelosti na okupu, a igrači koji igraju u Njemačkoj tek u ponedjeljak uvečer će nam se pridružiti, dok ostali dolaze večeras. U planu je da do utorka imamo po dva treninga dnevno", rekao je selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman.

U predstojećem susretu koji je najavljen za srijedu, 12. juna Šuman zbog povreda neće moći računati na Vranješa, Vegara, Nuića i Tarabochiju.

"Pozvao sam dva nova igrača, a riječ o Puljizoviću i Gaffaru kako bismo vidjeli kako sve izgleda s njima. Naš plan je da riješimo predstojeću utakmicu i da idemo na Evropsko prvenstvo", dodao je Šuman.

Susret protiv Bjelorusije bh. selektor ocjenjuje od velikog značaja za našu ekipu.

"Protiv Bjelorusije će biti veoma teško, jer je riječ o odličnoj selekciji koja je fizički jaka i bazirani su na moderni rukomet u kojem vole trčati. Imaju odlične bekove i šutere, a krila su im fantastična, dok je golman na visokom nivou. Ova utakmica nam otvara situaciju da u nedjelju, 16. juna, kada budemo igrali u Češkoj možemo igrati za prvo mjesto u grupi", izjavio je Šuman.

Rukometaš Senjamin Burić kaže da je atmosfera u bh. ekipi fantastična.

"Ovo nam je vjerovatno i najznačajnija utakmica, jer ako pobijedimo sigurno smo na Evropskom prvenstvu, a samim tim dobijamo i dobar žrijeb. Moramo se usredotočiti samo na ovu utakmicu te je u svojim glavama odraditi maksimalno koliko možemo, jer je kraj sezone i mnogi su s radom završili prije sedam dana, tako da je potrebno da vratimo ritam igranja", istakao je Burić.

Među igračima koji su danas stigli u Tuzlu je i Alen Ovčina.

"Bitno je da ovu utakmicu prije svega svi dočekamo zdravi i kompletni te da nam dođu igrači koji nam nedostaju zbog klupskih obaveza. Sada je bolje da pobijedimo i idemo sigurno na Evropsko prvenstvo, nego da čekamo razvoje ostalih utakmica. Neće biti lako, ali uz pomoć publike i dobru igru mislim da možemo ostvariti pobjedu", naglasio je Ovčina.

Selekcija Bjelorusije u Tuzlu dolazi u ponedjeljak 10. juna. Susret između BiH i Bjelorusije na rasporedu je u srijedu, 12. juna u dvorani Mejdan s početkom u 20 sati.