Sezona za pamćenje
32

Rukometni trener Nedžad Mašić postao viceprvak Turske

Piše: D. Brkić
Nedžad Mašić
Nedžad Mašić
Nedžad Mašić, nekadašnji trener ženske rukometne reprezentacije BiH, je sa ekipom Maliye Piyango iz Ankare osvojio vicešampionsku titulu u prvenstvu Turske. Iako je bio jesenji prvak u finišu sezone, njegov tim je posustao i pao na drugo mjesto.

"Malo nas je koštala borba na tri fronta. U prvenstvu Turske smo bili prvoplasirani, igrali smo finale Kupa, a u EHF kupu smo ostvarili historijski rezultat plasmanom među osam najboljih ekipa. Imali smo i pozitivan rezultat protiv španskog Alicantea, ali smo u revanš susretu na domaćem terenu sagorjeli u želji da se domognemo polufinala. Na kraju smo osvojili vicešampionski titulu, a ja sam prezadovoljan urađenim. Moram odati priznanje igračicama koje su se viteški borile za boje kluba", kaže za Klix.ba Nedžad Mašić.

Popularni Nećko je u našoj zemlji predvodio ženske ekipe Jedinstva iz Tuzle i Kladnja te mušku ekipu Konjuha iz Živinica. Prije tri godine je odlučio da ode van granica naše zemlje, a vrlo brzo se dokazao u Turskoj.

"Jedini sam stranac u turskoj ligi, a mogu reći kako sam se ovdje izuzetno dobro snašao. Jesenas sam proglašen za najboljeg trenera u Turskoj, a već sam osvojio nekoliko titula i postigao najbolji rezultat na internacionalnoj sceni", kaže on.

Za njega kažu kako je istinski rukometni fanatik. Riječ je o stručnjaku koji se svakodnevno educira i koji stečena znanja primjenjuje na ekipu.

"Znanje i rezultati su garancija kompletnog rada. Niko vam to nigdje ne može oduzeti. To je moja filozofija i trudim se da svaki dan naučim nešto novo i da dodatno napredujem”, kaže Mašić.

Kaže kako ga izuzetno pogađa činjenica da je ženski rukomet u našoj zemlji u zapećku.

"Mora se nešto promijeniti na tom polju. Ne smijemo više stagnirati", zaključio je Nedžad Mašić u razgovoru za Klix.ba.