{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rukometni savez BiH priprema izmjene Statuta i traži sponzore za ligu

14.2.2018. u 11:16
8
1
Rukometni savez BiH priprema izmjene Statuta i traži sponzore za ligu
8
Rukometni savez BiH priprema izmjene Statuta i traži sponzore za ligu
Posljednjih dana su se u javnosti pojavile različite informacije koje su stvorile nejasnoće u vezi sa odnosom Rukometnog saveza BiH i Udruženja premijerligaša u formiranju. Naime, predstavnici klubova su prema tvrdnjama RS BiH na svoju inicijativu došli na sjednicu Upravnog odbora, koja se održala 10. februara. Tim povodom je RS BiH izdao saopćenje koje prenosimo u cjelosti.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Premda nije bilo predviđeno tačkama dnevnog reda, Upravni odbor je primio predstavnike klubova koji su tom prilikom iznijeli svoje probleme te dva zahtjeva. Uslijedila je konstruktivna rasprava o predloženim zahtjevima i po okončanju iste predstavnici klubova napustili su sjednicu.

Ocjenivši da je dosadašnji tok prvenstva protekao bez najmanjih problema i zaprimljenih zamjerki klubova, UO je donio zaključak da se liga 2017/18 može igrati samo pod okriljem RS BiH u skladu sa donesenim i usvojenim Propozicijama na početku prvenstva. U ovoj situaciji kada u Statutu RS BIH nemamo nikakvo udruženje ligaša, niti klubova, nemoguće je iz statutarnih, ali i tehničko-materijalnih razloga, prepustiti organizaciju takmičarske lige bilo kojem udruženju koje kao takvo nije prepoznato u normativnim aktima RS BiH.

Također, UO je zaključio da nema potrebe za sazivanjem vanredne Skupštine, s obzirom da će se redovna Skupština prema planiranim aktivnostima održati u maju mjesecu.

Istaknuto je da RS BiH izuzetno cijeni sve klubove članice RS BiH, što kazuje i činjenica da se UO odredio u smjeru da se i Udruženje ligaša uvrsti u Statut RS BiH. Na ovaj način, Udruženju bi se dalo na značaju, ali bi se istovremeno definisala njegova uloga, prava, obaveze i njegov djelokrug.

Kako smo istakli u službenim obraćanjima u ime RS BiH, u toku je priprema izmjena Statuta u okviru pripreme za sjednicu Skupštine. Koristimo i ovu priliku da pozovemo klubove da se aktivno uključe u predlaganje izmjena i dopuna Statuta u pogledu uvrštavanja udruženja klubova, udruženja trenera i sindikata igrača u Statut.

Zahvaljujemo se klubovima što su prepoznali problem porezne registracije RS BiH i samim time priznali da su svjesni otežanih uvjeta rada RS BiH. No, uprkos tome, nadljudskim naporima realiziramo lige, ali i mnoge aktivnosti u reprezentativnom rukometu pa slobodno možemo reći da nisu samo klubovi svijetla tačka rukometa u BiH, već i naše reprezentacije, a posebno svi sportski radnici koji održavaju rukomet svih ovih godina.

Na kraju, ali ne i manje bitno, RS BiH je u pregovorima sa potencijalnim sponzorima lige koji bi svojim sredstvima olakšali rad i takmičenje klubovima te omogućili da novac koji izdvajaju za službena lica ulože u omladinske pogone i razvoj rukometa", navodi se u saopćenju RS BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: