|

Rukometni savez BiH kažnjen zbog četničke ikonografije i slike Mladića u Banjoj Luci

Rukometni savez BiH kažnjen zbog četničke ikonografije i slike Mladića u Banjoj Luci
0
A
Anadolija
18.7.2013. u 15:39
0
komentara
0

dijeljenja
Rukometni savez BiH kažnjen zbog četničke ikonografije i slike Mladića u Banjoj Luci Dvorana Borik
Disciplinska komisija Svjetske rukometne federacije (IHF) kaznila je Rukometni savez Bosne i Hercegovine (RSBiH) sa 2.000 švicarskih franaka (CHF), saznaje agencija Anadolija.
Organizator Svjetskog prvenstva za mlade rukometaše sankcioniran je zbog propusta u organizaciji sinoćnje utakmice Island - Srbija (29:28), odigranoj u dvorani "Borik" u Banjoj Luci, gdje je grupa navijača na tribini istakla crnu zastavu Ravnogorskog četničkog pokreta (RČP) i sliku Ratka Mladića, haškog optuženika kojem se sudi za genocid u BiH.

Potvrdio je to za agenciju Anadolija Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH.

On je kazao da će RSBiH od večeras pooštriti kontrole na utakmicama Svjetskog prvenstva za mlade rukometaše koje se igraju u Banjoj Luci, Sarajevu, Zenici i Ljubuškom, jer je IHF zaprijetio da će u slučaju ponavljanja sličnog incidenta isprazniti dio dvorane, gdje se eventualno dešavaju neprimjerene aktivnosti, ili čak cijelu dvoranu, a i RSBiH bi bio oštrije sankcioniran.

Inače, Disciplinska komisija IHF-a, koja za vrijeme omladinskog šampionata zasjeda u Sarajevu, do sada kaznila je i reprezentaciju Kuvajta sa 5.000 švicarskih franaka, zbog toga što je jedan od članova stručnog štaba nepropisno reagirao na odluku sudija. Sankcionirali su i selekciju Mađarske, koja na početku turnira nije imala imena igrača na dresovima. Propust ih je koštao 2.000 švicarskih franaka.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.