Veliki uspjeh
398

Rukometni reprezentativci BiH dočekani u Sarajevu i poručili: Nećemo biti prolaznici na EP

Piše: K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala u Sarajevo gdje je upriličen doček na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Kapiten reprezentacije Mirsad Terzić je istakao kako je veoma zadovoljan odlaskom na Evropsko prvenstvo koje su naši reprezentativci ostvarili pobjedom nad Češkom u gostima rezultatom 24:23.

"Bilo je teških momenata tokom kvalifikacija, ali čestitam svim saigračima, kako ovima što su igrali tako i onima koji su povrijeđeni. Svaka kap znoja koja je prolivena jučer je za njih i hvala im na svemu. Ovo je veoma velika stvar, za mene je veoma bitno završiti sezonu pobjedom i otići na odmor nasmijan, a pogotovo pobijediti Češku u gostima je velika stvar. Odlučilo je što smo odigrali kompaktno u odbrani, Burić je bio na svom nivou, a odbrana mu je mnogo pomogla. Također, smanjili smo tehničke greške i to je rezultiralo odlaskom na EP", rekao je Terzić.

Nikola Prce je tokom kvalifikacija pogađao kad je bilo najpotrebnije i vukao je ekipu na svojim leđima.

"Hvala Tuzli, ljudima koji su bili uz reprezentaciju, saigračima, stručnom štabu. Znali smo sebe iznenaditi kako odigramo lošije kući, a onda u gostima odigramo odlično. Pobijedili smo Češku na njihovom terenu i sami sebi osigurali plasman na Evropsko prvenstvo i nismo dozvolili da ovisimo o bilo kome drugom", rekao je Prce.

Benjamin Burić je maestralno branio u Ostravi i jedan je od najzaslužnijih za pobjedu.

"Napravili smo veliku stvar za Bosnu i Hercegovinu, a posebno za rukomet koji je pao na niske grane. Zahvaljujem se svima koji su ovo izborili", kratko je poručio Burić.

Ivan Karačić, koji je postigao pobjedonosni pogodak u Češkoj, istakao je kako će reprezentacija BiH imati šta pokazati na smotri najboljih evropskih selekcija.

"Uvjeren sam da nećemo biti samo prolaznici na Evropskom prvenstvu. Pokazat ćemo da zaslužujemo igrati tamo i nadam se da ćemo vas sviju razveseliti ponovo", rekao je Karačić.