Rukomet
0

Rukometne ekipe Slovenije i Slovačke se bore za prvo mjesto turnira "Doboj 2013"

SRNA
U finalnoj utakmici 45. Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2013" večeras će igrati ekipe "Pivovarna Laško - Celje" iz Slovenije i "Tatran Prešov" iz Slovačke.

Ekipa "Pivovarna Laško - Celje" sinoć je u četvrtom kolu pobijedila reprenzetaciju Bahreina rezultatom 22:19, a "Tatran Prešov" i francuski "Dankerk" igrali su neriješeno 25:25, dok je "Vojvodina" pobijedila domaću "Slogu" rezultatom 31:28.

Na tabeli prve takmičarske grupe "Pivovarna Laško - Celje" vodi s devet bodova, a slijede reprezentacija Bahreina sa šest bodova, turski "Bešiktaš" sa tri boda i banjalučki "Borac" bez bodova.

U drugoj takmičarskoj grupi ekipa "Tatran Prešov" je prva sa sedam bodova, slijedi "Dankerk" sa pet bodova, "Vojvodina" sa četiri i domaća "Sloga" bez bodova.

U borbi za sedmo mjesto danas u 10.00 sati sastaju se "Borac" i "Sloga", za petu poziciju od 12.00 sati igraju "Bešiktaš" i "Vojvodina", dok se za treće mjesto u 18.00 sati nadmeću reprezentacija Bahreina i "Dankerk".

Početak finalnog susreta je u 20.30 sati.

Najbolji strijelci turnira nakon četiri odigrana kola su David Rašić iz ekipe "Bešiktaš" sa 23 postignuta gola, Jakub Hrstka iz "Tatran Prešova" sa 20, te Stefan Janković iz "Boraca" i Dušan Šipka iz "Vojvodina" sa po 17 postignutih golova.

Tri najbolje ekipe, osim pehara, dobiće novčane nagrade i to za prvo mjesto 10.000 eura, za drugo 7.500 i za treće 5.000 eura, dok turnirske trofeje dobijaju najbolji igrač, najbolji strijelac, najbolji golman, najbolje krilo, najbolji bek i pivot, kao i fer-plej ekipa.

Nakon finalne utakmice, u 22.15 sati svečano će biti zatvoren 45. Međunarodni rukometni TV turnir šampiona "Doboj 2013", čiji je pokrovitelj Vlada Republike Srpske i grad Doboj.