Prvi trening sutra
60

Rukometna reprezentacija BiH stigla u Tuzlu: Igrači u pozitivnoj atmosferi dočekuju Fince

Piše: A. K.
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: D. Z./Klix.ba)
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u poslijepodnevnim satima stigla je u Tuzlu pred susret protiv Finske koji se igra u nedjelju.

Atmosfera u bh. ekipi je odlična, što i ne čudi nakon sinoćnje pobjede u Finskoj u 3. kolu grupe 5 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Prvi trening naši rukometaši su trebali obaviti danas u 18:30 sati u dvorani Mejdan, međutim zbog kašnjenja prilikom dolaska u Tuzlu, on je prolongiran, pa će na parket izaći tek sutra.

Reprezentativac Marko Panić u prethodnoj utakmici postigao je sedam golova, a kako nam je kazao, Zmajevi su u Finskoj pokazali da naša ekipa na trenutke bljesne i odlično igra u odbrani i napadu, a nakon toga dolazi do kratkog pada.

"Najvažnije je da smo se sa dva boda vratili kući, a u Tuzli očekujemo utakmicu pred punom dvoranom. U bh. taboru atmosfera je kao i uvijek odlična, jer kada se pobjeđuje sve je super i fino. Mislim da sa entuzijazmom ulazimo u predstojeću utakmicu. Za mene je najljepše igrati u Tuzli, a pored ovakve publike koja je osmi igrač imamo dodatni motiv i mislim da neće biti problema", rekao je Panić.

Ostatak dana Zmajevi će provesti u odmoru, a golman Benjamin Burić očekuje pozitivan ishod u utakmici protiv Finske.

"U Tuzli očekujemo pobjedu, da još jednom dokažemo da pripadamo eliti u rukometu te da napokon igramo Evropsko prvenstvo", istakao je u našem razgovoru Burić koji je u utakmici u Finskoj upisao 14 odbrana.

Pripreme za duel BiH i Finske u tuzlanskoj dvorani Mejdan su u toku. Podloga za utakmicu je već postavljena, a sada slijede svi drugi organizacioni poslovi kako bi predstojeći susret prošao bez problema.

Dolazak reprezentacije Finske se očekuje sutra, a bit će smješteni u Lukavcu.

Nakon nedjeljnog duela s Fincima, bh. rukometaše očekuju susreti protiv Bjelorusije u BiH i Češke u gostima, a koji su zakazani sredinom juna.