Putuju u četvrtak
12

Rukometna reprezentacija BiH se priprema za prijateljske mečeve protiv Crne Gore

Piše: O. T.
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je počela pripreme za prijateljske mečeve koje će u petak i subotu igrati protiv Crne Gore u Podgorici.

Selektor Bilal Šuman je na ovo okupljanje pozvao i juniorskog reprezentativca BiH Edina Klisa, a jedan od novih igrača je i Dragan Vrgoč, 26-godišnji rukometaš holandskog kluba Hurry Up.

Zbog povreda, među ostalim, neće biti Senjamina Burića, Ivana Karačića, Edina Tatara i Faruka Vražalića.

Reprezentativci su se jučer okupili i odradili trening, a treninge nastavljaju sutra. Potom će u četvrtak ujutro otputovati za Podgoricu gdje će odraditi večernji trening.

Prijateljski mečevi protiv Crne Gore na rasporedu su u petak i subotu, najvjerovatnije u terminima od 18 sati.

Selektor Bilal Šuman bi sutra trebao znati konačan spisak rukometaša koji će putovati u Crnu Goru.

Ovo je prvo okupljanje reprezentacije nakon kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, odnosno nakon "slučaja Nuić" i diskvalifikacije našeg tima koji je na terenu izborio baraž za SP, ali ga je izgubio za zelenim stolom.

Izvlačenje grupa za kvalifikacijski ciklus za Evropsko rukometno prvenstvo 2020. bit će održano u Norveškoj (u Trondheimu) 12. aprila, a prema rang-listi evropskih reprezentacija BiH se nalazi na 19. mjestu zajedno s Holandijom i Portugalom. Iz tog razloga će prije izvlačenja grupa biti upriličeno predizvlačenje kako bi jedna od ove tri reprezentacije bila premještena u treću jakosnu grupu.