Rukomet
0

Rukometna reprezentacija BiH se okupila u Zenici

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Rukometna reprezentacija Bosne i Hecregovine okupila se danas u Zenici gdje će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010. godine u Austriji, 11. i 18. juna igrati protiv reprezentacija Italije, odnosno Rusije.

Po dolasku u hotel "Zenica", selektor Halid Demirović izjavio je kako su od 18 pozvanih igrača za predstojeće kvalifikacijske utakmice, dvije domaće i na gostovanjima kod Švicarske i Farskih Ostrva, nastupe otkazali Edin Bašić i Branislav Obradović.

"Bašić ima privatnih obaveza, dok je Obradović danas saopćio kako nije psihički i fizički spreman za ovu akciju. Naknadno smo odlučili pozvati Kostu Savića igrača iz Brčkog koji igra u Krškom", rekao je selektor Demirović.

Do utakmice sa Italijom koja je na programu u četvrtak, s početkom u 20 sati, reprezentativci BiH imat će pet treninga u Gradskoj areni.

„Dok postoji teoretska šansa za plasman na EP mi ćemo se boriti i dati sve od sebe da upišemo ove četiri pobjede. Čekat ćemo i eventualni kiks Rusije ili Srbije“, rekao je Demirović.

Na danas održanoj press konferenciji optimizam uoči četiri kvalifikacijske utakmice izrazili su reprezentativci BiH, Mirsad Terzić, Darko Martinović i Adnan Harmandić.

Ulaznice po cijeni od 10 KM moći će se kupiti na dan utakmice.