{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rukometna reprezentacija BiH izabrana za najbolji sportski kolektiv u BiH

18.12.2017. u 17:42
105
10
Rukometna reprezentacija BiH izabrana za najbolji sportski kolektiv u BiH
105
Rukometna reprezentacija BiH izabrana za najbolji sportski kolektiv u BiH
Prema ocjeni "Pokreta za Evropu i evropske integracije", a uz prisustvo mnogih svjetskih ambasadora i visokog predstavnika Valentina Inzka, kao i predstavnika političkog i javnog života naše zemlje, rukometna reprezentacija BIH izabrana je za najbolji sportski kolektiv naše države.
Ovo izuzetno priznanje primio je direktor rukometnih reprezentacija Gordan Muzurović, koji je u svom govoru izjavio:

"Sportisti svake zemlje, a u ovom slučaju naši rukometaši, su po pravilu bolji dio svakog društva, ne samo po ostvarenim rezultatima nego i kao primjer pravih ljudskih vrijednosti koji kao takvi i kreiraju atmosferu jednog društva! Rukometna reprezentacija je klasičan primjer kako to treba da izgleda.

Zahvaljujem se ljudima koji su prepoznali naš put, pogotovo u principu djelovanja koji se odnose na mlade selekcije koje u ovom trenutku žive i rade na velikom prostoru cijele Bosne i Hercegovine, i mi sa tim opredjeljenjem nastavljamo dalje gradeći na sportskim principima bolje sutra za naš rukomet u zemlji, u cjelini!
Bez obzira na probleme s kojima se suočavamo, s ponosom možemo istaći da u ovom trenutku imamo u pogonu svih pet reprezentativnih selekcija koje na isključivo sportskim principima grade svoju budućnost, što je opredjeljenje i strategija reprezentativnog djelovanja kao i strategija Rukometnog saveza BiH u cjelini.

Ako su to evropski principi, a očigledno jesu, onda smo još više zahvalni na dodijeljenom priznanju koja je konkretna podrška za dalji rad", rekao je Muzurović.

Obraćanje direktora Muzurovića je nagrađeno gromoglasnim aplauzom i čestitanjima prisutnih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Vjerujete li da se utrka Formule E može održati na ulicama Sarajeva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: