Domaćini uspješniji
32

Rukometna Premijer liga BiH: Neočekivan potop Borca, Čapljina slavila iz 14. pokušaja

D. P.
Foto: RK Hercegovina/Facebook
Foto: RK Hercegovina/Facebook
Četiri utakmice 15. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrane su danas, a mnogo više razloga za zadovoljstvo imale su domaće ekipe koje su slavile u svim utakmicama.

Najveće iznenađenje dana priredio je Leotar koji je u Trebinju razbio ekipu banjalučkog Borca rezultatom 32:24. Trećeplasirani Borac stigao je po bodove u Trebinje, ali je na kraju potpuno zasluženo izgubio.

Današnji program ostat će upamćen po prvoj ovosezonskoj pobjedi posljednjeplasirane Čapljine. Čapljina je do danas imala skor 0:13, ali je danas u ovom gradu "pala" Hercegovina rezultatom 31:28.

Sjajan meč odigran je u Doboju gdje je Sloga rezultatom 37:34 savladala Konjuh iz Živinica. Osim što je bio vrlo efikasan meč, bio je uzbudljiv skoro do samog kraja i na kraju je okončan pobjedom domaćina.

Dušan Miličević je postigao 11 golova u pobjedničkom timu, a Stanko Stanković je dodao osam.

Do vrijedne pobjede u derbiju začelja stiglo je Goražde koje je rezultatom 38:30 savladalo Maglaj na domaćem terenu. Tokom uzbudljivog rukometnog susreta Goražde su do pobjede vodili Emsad Pušilo (14 pogodaka) te Armin Krakonja i novi bek Bogdan Nikolić koji je debitovao u ovom susretu sa po pet pogodaka.

U ekipi Maglaja istakao se Edo Mehinagić sa 14 pogodaka.

Utakmice Izviđač - Vogošća i Sloboda - Krivaja su odgođene, a Gračanica je slobodna.

Rezultati:

Sloga Doboj - Konjuh 37:34

Čapljina - Hercegovina 31:28

Goražde - Maglaj 38:30

Leotar - Borac 32:24

Tabela: