Liga prvaka
24

Rukometašima Flensburga nije pomoglo ni deset odbrana i pogodak Burića protiv moćnog PSG-a

F. Z.
Foto: Twitter/SG Fle-Ha
Foto: Twitter/SG Fle-Ha
Odigrano je šest susreta u osmom kolu rukometne Lige prvaka, a gostujuće pobjede upisale su tri ekipe.

Među njima nije bio njemački Flensburg za koji brani naš reprezentativni golman Benjamin Burić. Bolji od Nijemaca bili su rukometaši francuskog PSG-a rezultatom 32:30. Burić je skupio deset odbrana iz 34 pokušaja, a zanimljivo je da je postigao i jedan pogodak na praznu mrežu u ovom susretu.

Inače, najefikasniji kod gostiju bili su Steinhauser, Golla i Johannessen sa po pet postignutih golova. Kod domaćih Sagosen i Hansesn su postigli po sedam golova. PSG sada ima sedam pobjeda u osam susreta i dijeli prvo mjesto u grupi s Barcelonom.

Eurofarm Rabotnik za kojeg igraju naši Elmir Građan i Marin Vegar slavio je protiv Savehofa rezultatom 32:31. Građan je postigao jedan pogodak, a Eurofarm je prekinuo lošu seriju i nakon tri poraza upisao pobjedu protiv treće ekipe u grupi.

Riihimaen Cocks za koji igraju naši Elis Memić i Saša Puljizović poražen je na domaćem terenu u Finskoj od Bidasoe rezultatom 28:18, a naši rukometaši nisu se upisali u strijelce.

Pobjedu je upisala i Wisla Plock na gostovanju kod Kadettena rezultatom 27:24. Montpellier je savladao Motor rezultatom 34:30, dok je Pick Szeged slavio na gostovanju kod Elveruma rezultatom 26:25.