Prigovor na arbitre
350

Rukometašice Hadžića ogorčene suđenjem u Banjoj Luci: Rečeno nam je da nećemo biti prvaci

D. P.
Rukometašice Hadžića su objavile saoćenje (Foto: RK Hadžići/Facebook)
Rukometašice Hadžića su objavile saoćenje (Foto: RK Hadžići/Facebook)
U derbiju 10. kola Premijer lige BiH za rukometašice Borac je u Banjoj Luci savladao ekipu Hadžići Interlogistic rezultatom 26:22, a nakon meča gostujući tim je objavio saopćenje za javnost.

Iz RK Hadžići objavili su tekst u kojem se navodi da je suđenje u Banjoj Luci bilo i više nego tendenciozno te da gostujuće igračice nisu mogle do trijumfa uprkos odličnoj igri.

Gostujući tim je imao prednost tokom većeg dijela susreta, ali je na kraju duel završio sa svega četiri igračice u polju. Tekst saopćenja pročitajte u nastavku:

"Derbi PLBiH za rukometašice – nažalost u sjeni sudijskog para Miljković – Ristanić iz Bijeljine.

Večeras su naše Lisice odigrale derbi kola u gostima protiv ekipe ŽRK Borac Banja Luka. Od prve minute namećemo svoj tempo i većim dijelom poluvremena imamo prednost te na poluvrijeme odlazimo sa jednim golom razlike pri rezultatu 10:11.

Drugo poluvrijeme nastavljamo tamo gdje smo stali, ali na scenu tada stupaju arbitri Miljković – Ristanić!

Naše djevojke se bore svim srcem i u 53. minuti imaju prednost od tri gola razlike, 19:22. Skandalozne odluke i evidentno tendenciozno suđenje dovodi do ukupno osam isključenja i tri crvena kartona, a utakmicu privodimo kraju sa svega četiri igračice na terenu. U ključnim momentima utakmice Miljković – Ristić preokreću utakmicu te na kraju imamo rezultat 26:22 u korist domaće ekipe.

Za naših osam godina takmičenja na svim nivoima nismo bili u prilici da pišemo žalbu na neku utakmicu i suđenje, ali ovaj put smo zaista morali!

Izražavamo ogorčenost na ovakvo suđenje te pozivamo nadležne da već jednom stanu u kraj ovakvim nesportskim ponašanjima koji bacaju ljagu na ženski rukomet u BiH!

Ostaje čuđenje kako je moguće da gore spomenuti sudijski par i Bijeljine može biti delegiran za jednu ovako važnu utakmicu – derbi kola, a možda i utakmicu koja odlučuje o prvaku BiH! Da ne govorimo kako je jedan od arbitara otvoreno poručio da, citiramo, “Hadžići neće biti prvak dok ja sudim”.

Našim hrabrim Lisicama i stručnom štabu čestitamo na izuzetnoj borbenosti i hrabrosti. Odlazimo na zasluženu pauzu, ali obećavamo da ćemo se vratiti još jači", navedeno je u objavi na Facebook stranici RK Hadžići Interlogistic.