Rukomet
0

Rukometašice BiH brane naslov na "Chalenge Trophyju"

FENA
Ženska seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 26. do 30. marta u kiparskoj Larnaki učestvovat će na međunarodnom turniru "Challenge trophy".

Na turniru igrat će osam reprezentacija podijeljenih u dvije grupe. Rukometašice BiH, koje brane naslov osvojen prije dvije godine u Vogošći, igrat će u A-grupi s ekipama Finske, Izraela i Malte, dok su u B-grupi Farski Otoci, Kipar, Estonija i Velika Britanija.

U 1. kolu ekipa BiH igra s Izraelom (26. marta, 15.00 sati), zatim protiv Malte (27. marta, 14.00) i u 3. kolu s Finskom (28.marta, 20.00). Po dvije prvoplasirane ekipe iz grupa 29. marta igrat će u polufinalu, dok je finale na programu 30. marta.

Prema izboru trenera ženskih selekcija Radeta Unčanina, Nedžada Mašića i Nermina Glamoča, koji će voditi naš tim na turniru, boje bh. reprezentacije će braniti:

Ela Botić (Željezničar), Ivana Mlakić (Zrinjski), Naida Ribić (Ilidža), Gordana Marić (Zrinjski), Jelena Torbica (Mira), Dragana Dejanović (Željezničar), Andrea Prusina (Ljubuški), Sanja Sulejmanović i Ivana Ljubas (Zagrorje, Slovenija), Maja Prusina (Ljubuški), Jelena Kekić (Katarina), Mirjana Turudić (Katarina), Izudina Brutus (Ilidža) i Mija Kalajdžić (Ilidža).

Reprezentacija se okupila u nedjelju na Ilidži, gdje će obaviti tri treninga te večeras odigrati kontrolnu utakmicu s ekipom Željezničara.