Premijer liga BiH
72

Rukometaši Vogošće u subotu gostuju u Živinicama kod ekipe Konjuha

Klix.ba
Foto: RK Vogošća
Foto: RK Vogošća
Rukometaši Vogošće nakon pobjede nad Bosnom iz Visokog i kiksa Izviđača u Istočnom Sarajevu mogu se ponovo nadati tituli prvaka BiH, a utakmica koja može da odluči prvaka države igra se u subotu u Živinicama, gdje Vogošćani idu u goste nezgodnoj ekipi Konjuha.

Predsjednik Upravnog odbora RK Vogošća Fetah Kadrić kazao je da Rukometni klub Konjuh respektuje i da se radi o dobrim sportskim prijateljima.

"To je jedna veoma nezgodna ekipa posebno na svom terenu. Cijelu sezonu dobro igramo i zasluženo smo tu gdje jesmo. Naš cilj je već odavno ostvaren, a to je izlazak u Evropu. Mada je meč u Ljubuškom bio proglašen utakmicom koja odlučuje prvaka BiH, poslije poraza nismo se više nadali nikakvoj šansi, međutim izgleda da ipak višegodišnji trud i dobar rad se isplatio. Kiks koji nismo očekivali da će Izviđač napraviti, vratio nam je vjeru i ponovo smo u igri za prvaka države. Moja ekipa je spremna i dat će svoj maksimum da pokažu da su to zaista zaslužili, da donesu titulu prvi put u Vogošću i naravno da je vrate nakon toliko godina u Kanton Sarajevo - dodao je Kadrić", saopćeno je iz kluba.

Zadnje kolo Vogošća dočekuje ekipu Sloge iz Doboja.