Start sezone
38

Rukometaši Vogošće spremni za početak Premijer lige BiH

E. B.
Rukometni klub Vogošća Poljine Hills je u povodu početka nove rukometne sezone i utakmice 1. kola protiv RK Slavija održao konferenciju za novinare na kojoj su se obratili Predsjednik uprave kluba Fetah Kadrić, trener Bojan Unčanin, trener golmana Enid Tahirović i kapiten Nedim Kadrić.

Predsjednik uprave Kadrić je naglasio da će ova sezona biti duga i naporna , jer vogošćanske rukometaše očekuje nastup na tri fronta, u domaćem prvenstvu, Kupu BiH i na međunarodnoj sceni.

U klubu očekuju podršku navijača jer je RK Vogošća Poljine Hills jedini klub u Premijer ligi koji već godinama predstavlja ne samo Općinu Vogošća već i Kanton Sarajevo. Kadrić je istakao da je za što bolji uspjeh osim sponzora i resornog kantonalnog ministarstva potrebna i podrška drugih nivoa vlasti koja je dosada izostala.

Trener Bojan Unčanin je rekao da je ekipa spremna. U pripremnom periodu odigrano je nekoliko prijateljskih utakmica i turnira, te je naglasio da je važno prvenstvo početi pobjedama kako bi se steklo samopouzdanje. U svaku utakmicu treba ući ozbiljno, jer se ove sezone ne igra play off, pa će svaki susret biti imperativ za osvajanje bodova.

Novinarima se obratio i proslavljeni golman Enid Tahirović koji je nedavno potpisao ugovor sa klubom. Kako je istakao, kao trener golmana radit će na pripremi ekipe i onih koji će stajati na golu Vogošćana.

Kapiten Nedim Kadrić u svom obraćanju je rekao da je raspoloženje u ekipi dobro, igrači su spremni za početak sezone, te da će učiniti sve kako bi dobrim partijama obradovali sve navijače.

Utakmica 1. kola između RK Vogošća Poljine Hills i RK Slavija igra se sutra u dvorani "Amel Bečković" u 18 sati.