EHF Challenge Cup
21

Rukometaši Vogošće optimisti uoči dvomeča s izraelskim Holonom

Klix.ba
Foto: RK Vogošća
Foto: RK Vogošća
Rukometaši Vogošće u drugom kolu EHF Challenge Cupa će igrati protiv izraelskog Holona.

Potpredsjednik RK Vogošća Samid Sinanović kazao je da je ponosan da klub i ove godine igra na međunarodnoj sceni i da predstavlja BiH.

"Početak sezone je pokazao da smo na dobrom putu sa podmlađenim sastavom ekipe i da pravimo rezultate kao iz prošle sezone, pa čak smo i na putu da ih nadmašimo. Uspjeli smo vratit međunarodni rukomet u Sarajevo, te se nadamo da ćemo u ovom dvomeču sa Holonom ostvariti prolaz za naredno kolo takmičenja", rekao je Sinanović.

Trener rukometaša Vogošće Senad Skopljak govorio je sa stručne strane.

"Nakon detaljne analize koju smo obavili, nadamo se da ćemo uspjeti pružiti dobru igru i borbenost kojom ćemo uspjeti prevazići sve izazove ovih utakmica. Još dva dana je ostalo da se pripremimo i da spremni dočekamo ekipu Holona. I naravno kao šef stručnog štaba RK Vogošća nadam se prolazu u naredno kolo i vjerujem u svoju ekipu", dodao je trener.

Kapiten Vogošćana Alen Geko izražava zadovoljstvo kako je tim odigrao prve tri prvenstvene utakmice.

"Igramo dobro ove sezone u prvenstvu. Nastavili smo kontinuitet igara u Evropi, što je jako bitno napomenuti. Što se tiče našeg protivnika treba istaći da Izrael ulaže u rukomet veliki novac u posljednjih nekoliko godina. Teško će nas biti eliminisati u dvije utakmice jer se obje igraju na našem terenu", zaključio je Geko.

Utakmice protiv izraelskog Holona igraju se u dvorani Amel Bečković u Vogošći u nedjelju u 17:15 sati i u ponedjeljak u 19 sati.