Evropsko prvenstvo
429

Rukometaši Švedske razbili Hrvatsku u Splitu i poklonili Srbiji prolaz dalje

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometne reprezentacije Švedske i Norveške upisale su uvjerljive pobjede u trećem kolu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj protiv selekcije domaćina, odnosno Austrije.

Grupa A

Hrvatska - Švedska 31:35

Rukometaši Švedske pobijedili su u Spaladium Areni u okviru 3. kola Evropskog prvenstva selekciju Hrvatske rezultatom 35:31.

Igralo se izjednačeno samo do rezultata 4:4, a onda su Hrvati apsolutno zakazali i do odlaska na odmor Šveđani su imali pet golova prednosti.

U nastavku je ta prednost samo rasla i Šveđani su imali i devet golova prednosti. Ipak, Hrvati su se probudili pred kraj i donekle ublažili poraz.

Najefikasniji kod Švedske bili su Jeppsson, Nielsen i Lagergren sa po pet golova. Ćupić je bio najbolji kod Hrvata s sedam pogodaka.

U naredni krug iz grupe A plasirali su se Švedska, Hrvatska i Srbija.

Tabela:

Grupa B

Norveška - Austrija 39:28

Reprezentacija Norveške je u Poreču s rezultatom 39:28 pobijedila Austriju.

Austrija je samo u prvih nekoliko minuta držala egal s favorizovanim Norvežanima, koji su potom dodali gas pa su u jednom trenutku prvog poluvremena imali i sedam golova prednosti.

U nastavku meča je ta prednost konstantno rasla pa su Norvežani bez puno problema ostvarili drugu pobjedu na Euru.

Najefikasniji kod Norvežana bio je Bjornsen sa devet golova, dok je pomoć imao u Reinkindu, koji su postigli šest pogodaka. Bilyk je bio najbolji kod Austrije s osam golova.

Iz grupe B u naredni krug plasirala se Francuska, Norveška i Bjelorusija.

Tabela: