Premijer liga BiH
16

Rukometaši Slobode ubjedljivo pobijedili Slaviju, siguran trijumf Borca

N. K.
Foto: RK Sloboda
Foto: RK Sloboda
Rukometaši Slobode pobijedili su u Tuzli u okviru 10. kola Premijer lige BiH ekipu Slavije rezultatom 31:22 te tako potvrdili dobre rezultate, ali isključivo na domaćem terenu.

Već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da je Sloboda kvalitetniji protivnik od gostiju, koji su vodili samo na početku meča.

Slavija ni u drugom poluvremenu nije mogla da se nametne pa su izabranici Nedžada Mašića samo uvećali prednost do kraja meča.

Najviše golova u ekipi Slobode postigli su Davor Kadić sedam, dok su po četiri postigli Amer Denjo i Enes Skopljak. U poraženom sastavu Adis Hrbat je postigao osam, a Amer Karamehmedović i Haris Bračković po četiri gola.

Borac je također uvjerljivo savladao Drinu na domaćem terenu. Već na poluvremenu imali su 10 poena razlike, a u nastavku su meč mirno priveli kraju za konačnih 36:25.

Borac dijeli prvo mjesto Premijer lige zajedno s Gračanicom, a Sloboda je na petoj poziciji. Slavija je nešto lošija na devetom mjestu, dok je Drina "zakovana" za dno tabele.

Rezultati:

Sloboda - Slavija 31:22 Borac - Drina 36:25 Bosna Visoko - Izviđač 26:24 Brčko - Goražde 39:34 Iskra - Gračanica 24:30 Konjuh - Sloga Doboj 31:31 Leotar - MRK Sloga 28:22