Rukomet
0

Rukometaši RK Bosne spremni za viceprvaka Evrope

Sarajevo-x.com
Rukometaši Rukometnog kluba Bosna spremni su za borbu protiv viceprvaka Evrope, Portland San Antonia, rečeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u Sarajevu.

Ovaj susret 2. kola Lige prvaka održava se u nedjelju, 8. oktobra u 16:15 sati u KSC Skenderija – Dvorana Mirze Delibašić. Iako je ekipa Portland San Antonio favorit za osvajanje Lige prvaka i u svojim redovima ima najbolje igrače svijeta, rukometaši sarajevske Bosne su nakon nedavne pobjede u Slovačkoj puni optimizma.

„Radi se jednoj od najboljih svjetskih ekipa koju predvodi najbolji igrač svijeta Ivano Balić i nije sporno da su oni favoriti. Ali i mi imamo novu ekipu u odnosu na prošlu sezonu, sa dosta kvalitetnih igrača. Pobjeda protiv slovačkog šampiona Považske Bystrice, pokazala je da smo uigrani te da se možemo nositi sa mnogo jačim ekipama. Naravno, za susret protiv španskog Portland San Antonia, uz dobru igru i sreću, potrebna nam je i velika podrška publike. Stoga pozivam sve ljubitelje rukometa da dođu u nedjelju u Skenderiju i podrže nas“, izjavio je trener RK Bosne, Halid Demirović.

Ulaznice koštaju 5 konvertibilnih maraka i već su puštene u prodaju. Mogu se kupiti na Ferhadiji, na platou Skenderija i u prostorijama kluba. Već prvi dan prodaje ulaznica je pokazao da za utakmicu vlada veliko interesovanje. Ulaz za djevojke je besplatan.

O očekivanjima u susretu s viceprvakom Evrope, srednji bek sarajevske Bosne, Adnan Harmandić, je rekao: „Nadam se da će me šut služiti kao na prethodnoj utakmici i da ćemo pružiti dobru igru. Teško je obećati pobjedu nad jednom od najboljih ekipa svijeta, ali mogu obećati da ćemo dati sve od sebe i publici prirediti veliki sportski spektakl“.

Za ovu priliku, EHF (European Handball Federation) je obezbijedio specijalni rukometni pod koji će po prvi put biti postavljen u Skenderiji i time obezbijediti bolju podlogu za igrače i bolje praćenje utakmice. Kapacitet Skenderije za ovu rukometnu utakmicu je 5200 mjesta.

Odlična uvertira za meč sa Portland San Antoniom, bila je zaostala utakmica 4. kola Premijer Lige BiH za rukometaše u kojoj je sarajevska Bosna nastavila seriju pobjeda i po prvi put u istoriji, savladala HRK Izviđač u njegovoj dvorani u Ljubuškom, rezultatom 24:29 za Bosnu.

Nakon ove utakmice, utrka za osvajanje Lige prvaka se nastavlja. Petnaestog oktobra, RK Bosna u Skenderiji dočekuje mađarsku ekipu MKB Veszprem KC, a 5. novembra se očekuje ponovni susret sa slovačkom Považskom Bystricom, sada na domaćem terenu.