Liga prvaka
7

Rukometaši Porta šokirali Kiel u Njemačkoj, Barcelona nastavila seriju u Danskoj

F. Z.
Hendrik Pekeler (Foto: EPA-EFE)
Hendrik Pekeler (Foto: EPA-EFE)
Odigrano je sedam utakmica sedmog kola rukometne Lige prvaka, a za iznenađenje kola pobrinuli su se rukometaši Porta koji su upisali pobjedu na teškom gostovanju kod lidera grupe B Kiela rezultatom 28:27.

Kiel je tako upisao prvi poraz u sezoni u Ligi prvaka. Najefikasniji u redovima domaćih bio je Šveđanin Niclas Ekberg sa sedam postignutih golova, dok je šest dodao Norvežanin Harald Reinkind. U pobjedničkoj ekipi šest golova postigao je Victor Iturriza Alvarez, dok je pet dodao Daymaro Salina Amador.

Barcelona je nastavila pobjedničku seriju na gostovanju kod danskog Aalborga. Katalonci su slavili rezultatom 34:30, a najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Aleix Gomez Abello s devet postignutih pogodaka. Po sedam su dodali Victor Tomas i Hrvat Luka Cindrić. U redovima domaćih šest golova postigao je Magnus Jensen.

U ostalim susretima danski GOG je remizirao sa švedskim Kristianstadom. Celje je u lokalnom derbiju bilo bolje od Zagreba rezultatom 24:22, dok je ukrajinski Motor poražen od francuskog Montpelliera 26:25.

Mađarski Pick Szdeged slavio je protiv predstavnika Norveške Elveruma rezultatom 32:25, dok je Wisla Plock slavila je protiv ruskih Čehovski Medveda rezultatom 34:28.