EHF Evropska liga
12

Rukometaši Izviđača uprkos sjajnom prvom poluvremenu poraženi od Fuchse Berlina

H. H.
Foto: RK Izviđač
Foto: RK Izviđač
Rukometaši Izviđača u 2. kolu EHF Evropske lige poraženi su na domaćem terenu od njemačkog velikana Fuchse Berlina rezultatom 34:22.

Bh. predstavnik je odigrao izvanredno prvo poluvrijeme nakon kojeg je bilo 13:13, ali Fuchse je u nastavku ubacio u brzinu više i ostvario je rutinski trijumf.

Mathias Gidsel je predvodio goste sa sedam pogodaka, a po pet su postigli Jerry Tolbring, Lase Bredekjaer Andersson i Mijajlo Marsenić.

U redovima Izviđača istakli su se Diano Ćeško s pet, Mihael Bebek s četiri, Filip Odak, Edvin Dželilović i Ivano Pavlović sa po tri gola.

Fuchse ove sezone briljira u najjačoj ligi svijeta. Berlinske Lisice su u Bundesligi na prvom mjestu sa deset pobjeda iz isto toliko kola i oduševljavaju Evropu svojim ovosezonskim partijama, te su opravdali ulogu apsolutnog favorita protiv našeg kluba.

Imena poput najboljeg strijelca Bundeslige Mathiasa Gidsela, Jerryja Tollbringa, Paula Druxa, Lassea Anderssona, Fabiana Wiedea, Marka Kopljara, Hansa Lindberga rijetko se mogu vidjeti na jednom mjestu, te nije ni čudo što su iz Izviđača poručili da su ponosni na otpor koji su im pružili.

U susretu prvog kola Fuchse je na svom terenu pobijedio francuski Chambery sa 24:22, dok je Izviđač izgubio od Dinama u Bukureštu rezultatom 52:24.