Premijer liga BiH
8

Rukometaši Izviđača prekinuli niz poraza, pobjede Gračanice i Borca

F. Z.
Foto: Facebook/RK Gračanica
Foto: Facebook/RK Gračanica
Na rukometnim terenima širom Bosne i Hercegovine u subotu i nedjelju je odigrano osam utakmica 13. kola Premijer lige. Sedam utakmica odigrano je u subotu, a jedna u nedjelju.

Sloga iz Gornjeg Vakufa slavila je na domaćem terenu protiv Lokomotive iz Brčkog rezultatom 33:27. Domaće je do pobjede vodio Goran Biljaka sa 10 postignutih golova, dok je sedam postigao Admir Purić. Kod gostiju sedam je postigao Stefan Vukoje.

Rukometaši lidera na tabeli Gračanice savladali su na svom terenu ekipu Sloge iz Doboja rezultatom 26:23. Maglaj je na krilima odličnog golmana Kenana Mutapčića (13 odbrana) i uz šest pogodaka Benjamina Čičkušića na svom terenu savladao tuzlansku Slobodu rezultatom 20:18.

Rukometaši Izviđača slavili su protv Iskre i prekinuli seriju od tri poraza. Domaćin je slavio rezultatom 42:32. Za Skaute iz Ljubuškog 12 golova postigao je Vedran Delić, dok je za Iskru devet puta pogađao Semir Zvekić.

Leotar je bio bolji od visočke Bosne u Trebinju. Najbolji kod domaćih bio je Marko Srdanović sa sedam pogodaka, dok su kod gostiju isto toliko postigli Adnan Harmandić i Emir Omanović.

Drina je bilja bolja od Vogošće rezultatom 31:28, dok je Konjuh slavio u Goraždu rezultatom 37:22.

U jedinoj utakmici koja je odigrana danas rukometaši Borca su na gostovanju kod Slavije u Istočnom Sarajevu slavili rezultatom 27:26.

Tabela: