Svjetsko prvenstvo
23

Rukometaši Hrvatske u drami protiv Njemačke ostali bez polufinala, Danska pobijedila Egipat

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Njemačke porazila je Hrvatsku u meču drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva rezultatom 22:21, dok je u drugom susretu Danska bila bolja od Egipta rezultatom 26:20.

Hrvati su dobro otvorili meč i odmah na početku su pokazali da ne misle srljati kao u meču protiv Brazila, a gotovo čitavo prvo poluvrijeme igralo se gol za golom. Treba reći da su i jedna i druga odbrana bile izuzetno čvrste, a u prvom poluvremenu postignuta su samo 22 pogotka. Bilo je 11:11.

Početak drugog poluvremena puno su bolje otvorili Nijemci koji su u jednom trenutku imali tri gola prednosti (18:15), ali su se Hrvati brzo vratili i serijom od 4:0 pet minuta prije kraja stižu u vodstvo.

Gledaoci u Kelnu su gledali pravu dramu u finišu, a onda su danske sudije Gjeding i Hansen donijele nekoliko diskutabilnih odluka direktno na štetu Hrvatske, što je utjecalo na rezultat i na kraju su Nijemci stigli do pobjede rezultatom 22:21.

Igor Karačić i Manuel Štrlek postigli su po četiri pogotka za Hrvatsku, dok je Fabian Wiede sa šest pogodaka predvodio Njemačku.

Ovim porazom Hrvati su izgubili šanse za prolaz u polufinale, a iz ove grupe će mjesto među četiri najbolje pripasti Njemačkoj i Francuskoj. Ipak, činjenica je da je Hrvatska polufinale izgubila sinoćnjim porazom od Brazila.

U drugom meču, Danska je bez većih problema savladala Egipat. U izuzetno tvrdom prvom poluvremenu postignuto je samo 16 pogodaka (9:7 za Dansku), ali su domaći igrači zaigrali puno bolje u drugom poluvremenu i uspjeli su doći do pobjede.

Danska je ovom pobjedom osigurala nastup u polufinalu, a drugi putnik tražit će se između Švedske i Norveške.