Svjetsko prvenstvo
280

Rukometaši Hrvatske pobijedili Španiju i otvorili vrata polufinala

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometaši Hrvatske pobijedili su u Minhenu u okviru petog kola Svjetskog rukometnog prvenstva selekciju Španije rezultatom 23:19 i tako upisali i petu pobjedu na ovom takmičenju.

Sjajan rukomet gledao se od samog početka meča i igralo se gol za golom sve do polovine prvog poluvremena. Tada Hrvati počinju igrati fenomenalno u odbrani i na odmor odlaze s tri gola prednosti.

Održavali su Hrvati tu prednost tokom drugog poluvremena i na kraju stigli zasluženo do izuzetno važne pobjede jer će u narednu fazu prenijeti četiri boda.

Hrvati će tako imati prednost nad Francuskom i Njemačkom, glavnim konkurentima u nastavku turnira pa su večerašnjom pobjedom otvorili vrata polufinala.

Horvat je bio najbolji u pobjedničkoj ekipi sa sedam golova, a podršku je imao u Musi, koji je postigao šest. Sole je bio najbolji kod Španaca s pet pogodaka.

Hrvatska je ostala na prvom mjestu grupe B s maksimalnih pet pobjeda, dok je Španija na drugom mjestu s četiri pobjede i jednim porazom.

Dankas je pobijedila Norvešku rezultatom 30:26, Francusi su nakon drame bili bolji od Rusije (23:22), dok su Šveđani savladali Mađarsku s 33:30.

Grupa A:

Grupa B:

Grupa C:

Grupa D: