Evropsko prvenstvo
147

Rukometaši Hrvatske na krilima sjajnih Šege i Duvnjaka slavili protiv Srbije

F. Z.
Hrvatska - Srbija (Foto: EPA-EFE)
Hrvatska - Srbija (Foto: EPA-EFE)
Rukometne reprezentacije Hrvatske i Srbije odigrale su večeras utakmicu posljednjeg kola grupne faze Evropskog prvenstva, a slavila je Hrvatska rezultatom 24:21.

U susret koji nije imao takmičarski značaj, s obzirom na to da je i prije ovog kola bilo poznato da će Hrvatska s prvog mjesta u drugi krug, te da je Srbija bez šansi za prolaz dalje, bolje su ušli rukometaši Hrvatske i nakon desetak minuta igre bilo je 5:2.

U samoj završnici prvog poluvremena rukometaši Srbije napravili su seriju 4:0 i na odmor otišli s plus dva, bilo je 10:8.

Srbija je održavala dva gola prednosti sve do sredine drugog poluvremena, a onda su proradili fantastični Domagoj Duvnjak i Marin Šego. Duvnjak je "krao" lopte, bio lider svoje ekipe na terenu, postizao golove, a Šego je zaključao vrata svog gola.

Deset minuta prije kraja utakmice bilo je plus šest za Hrvatsku (21:15). Hrvatska je napravila nevjerovatnu seriju 9:1 i došla do nedostižne prednosti. Potom je Srbija napravila seriju 4:0 i smanjila na svega minus dva (21:19), ali to je bilo sve što su uspjeli napraviti. Hrvatska je napravila novu seriju i na kraju slavila rezultatom 24:21.

Iz grupe A takmičenje u drugom krugu nastavljaju Hrvatska i Bjelorusija, dok su Crna Gora i Srbija završile svoj nastup na Euru.