Rukomet
51

Rukometaši Hrvatske na krilima Duvnjaka srušili Dansku u Riju

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Rukometna reprezentacija Hrvatske savladala je Dansku (27:24) u 3. kolu grupe A rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Nakon blamaže protiv Katara u prvom kolu i teške pobjede nad Argentinom, Hrvatska je upisala veliku pobjedu i konačno srušila Dansku koja je u prethodnih pet sudara ove dvije reprezentacija izlazila kao pobjednik.

Izabranici Željka Babića su odmah na startu stigli do prednosti koju nisu ispuštali tokom cijelog meča, a nakon 15 minuta igre bilo je 9:5 i moglo se vidjeti da je Hrvatska u boljem izdanju u odnosu na prva dva kola. Danska je uspjela brzo smanjiti razliku, ali ne i izjednačiti. Potom je Hrvatska ponovo otišla na +4. Na odmor se otišlo uz rezultat 15:12 za Hrvatsku.

Danska je za nešto manje od pet minuta igre u nastavku stigla do izjednačenja i činilo se da će Skandinavci stići do preokreta. Neizvjesnost je trajala do 49. minute kada Hrvatska odlazi na +5 i pokazuje da bi mogla upisati veliku pobjedu. Duvnjak i društvo nisu dopustili da se Danci vrate i na kraju su slavili rezultatom 27:24.

Hrvatsku je predvodio sjajni Domagoj Duvnjak koji je postigao osam pogodaka, ali pohvale zaslužuje cijeli tim koji je dao doprinos, jer Hrvatska je imala devet strijelaca u ovom meču tako da Dancima nisu pomogli ni odlični Svan sa devet i Hansen sa osam pogodaka. Ukupno su se još tri Danca upisala u strijelce.

Hrvatska u narednom meču igra protiv Francuske 13. avgusta, dok će Danska istog dana igrati protiv Katara.

Tabela grupe A:

  1. Francuska 4 (-1)
  2. Danska 4
  3. Hrvatska 4
  4. Katar 3
  5. Tunis1
  6. Argentina 0 (-1)