Svjetsko prvenstvo
260

Rukometaši Hrvatske doživjeli neočekivan poraz od Brazila i smanjili šanse za polufinale

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Hrvatske iznenađujuće je poražena od Brazila u meču druge faze Svjetskog rukometnog prvenstva rezultatom 29:26 čime su ozbiljno ugrozili šansu da se plasiraju u polufinale.

Rukometaši reprezentacije Brazila puno bolje su otvorili meč i već u prvih deset minuta stigli su do prednosti od pet pogodaka razlike.

Hrvati su imali puno problema u napadu, činilo se da izabranici selektora Line Červara uopšte ne znaju šta trebaju raditi u trenucima kada imaju sedam igrača u polju, a kada su u tim situacijama gubili loptu, Brazilci su im lagano postizali pogotke na prazan gol i sve vrijeme su držali pod kontrolom stečenu prednost.

Brazilci su u prvom poluvremenu igrali sjajno, gotovo sve vrijeme su imali prednost od minimalno tri gola razlike i nisu dopuštali Hrvatima da ih ugroze. Posebno je briljirao brazilski golman za kojeg Hrvati nisu imali pravi odgovor, a tek u finišu meča Hrvatska je uspjela prići na jedan pogodak zaostatka, no kada je najviše trebalo, nisu imali potrebnu smirenost i lagano su gubili lopte i primali pogotke.

Na kraju, Hrvatska je poražena od Brazila i već sutra će morati pobijediti Njemačku ukoliko se želi plasirati u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva.

U drugom meču koji se igrao od 18:00 sati Mađarska je rezultatom 26:22 porazila Tunis.