Rukomet
46

Rukometaši Goražda nadaju se pobjedi u derbiju protiv Bosne

Piše: O. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Rukometaši Goražda u okviru 11.kola Premijer lige BIH u subotu na domaćem terenu dočekuju ekipu RK Bosne iz Sarajeva. Završen je i posljednji trening i uigravanje pred susret koji je veoma značajan za ekipu MRK Goražda kako bi nasatavak sezone dočekali puno mirnije.

"Svaka utakmica sa sarajevskom Bosnom je derbi već godinama, a to će biti i sutra. Ekipa nastupa u punom sastavu, svi su zdravi, maksimalno pripremljeni za utakmicu i iskreno se nadamo pobjedi. Istinu za volju imali smo malih problema zbog radnih obaveza pojedinih igrača pa nismo bili čitavu sedmicu kompletni. Ekipa želi da nastavi pozitivan niz pobjeda i ovjeri tri boda sa vrućeg terena iz Zavidovića i da ne dozvoli da se to olako prospe jer sutra želimo da upišemo nova tri boda", izjavio je za Klix.ba Nermin Djana, trener Goražda.

Goraždani su preuzeli ulogu favorita u ovom susretu te se nadaju podršci vjernih navijača.

"Ulogu favorita preuzimamo mi, jer smo svjesni da pred našom publikom koja je iz utakmice u utakmicu sve brojnija nikom nije lako igrati, siguran sam da ćemo uz njihovu nesebičnu podršku doći do pobjede i upisati nama jako važne bodove", ističe Damir Delić, kapiten MRK Goražde.