Evropsko prvenstvo
19

Rukometaši Danske senzacionalno poraženi od Češke, Makedonija savladala Crnu Goru

Piše: N. K.
Crna Gora - Makedonija (Foto: EPA-EFE)
Rukometaši Makedonije očekivano su savladali Crnu Goru, dok je Češka priredila veliko iznenađenje i savladala Dansku u okviru 2. kola Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Grupa C

Crna Gora - Makedonija 28:29

Rukometaši Makedonije pobijedili su u zagrebačkoj Areni u okviru 2. kola Evropskog prvenstva selekciju Crne Gore rezultatom 29:28.

Favorizovani Makedonci bolje su otvorili utakmicu, ali su se Crnogorci brzo trznuli i uspjeli čak na odmor otići s golom prednosti.

Ipak, Makedonija je u nastavku pokazala zašto je bila favorit u večerašnjem meču i nakon preokreta stigla do druge pobjede na turniru.

Makedonce je do pobjede vodio Kuzmanovski s pet golova, a Lazarov i Manaskov su postigli po četiri pogotka. Vujović i Čavor bili su najbolji kod Crnogoraca sa po pet golova.

Tabela:

Grupa D

Češka - Danska 28:27

Reprezentacija Češke priredila je prvorazredno iznenađenje, jer su u Varaždinu savladali selekciju Danske rezultatom 28:27.

Iako je Danska bila apsolutni favorit, hrabri Česi odigrali su sjajno i na kraju prvog poluvremena imali su zaostatak od samo jednog gola razlike.

Češka uopšte nije ličila na ekipu koja je u prvom kolu demolirana od Španije pa je u nastavku preokrenula i uspjela srušiti velike Dance.

Najbolji u Češkoj bio je Zdrahala s osam golova, a Kasparek je postigao pet.

Kod Danaca najefikasniji je bio Hansen sa sedam golova.

Tabela: