Treće kolo
25

Rukometaši Crne Gore izgubili od Bjelorusije i oprostili se od Evropskog prvenstva

F. Z.
Vladan Lipovina (Foto: EPA-EFE)
Vladan Lipovina (Foto: EPA-EFE)
Rukometna reprezentacija Crne Gore danas je odigrala duel trećeg kola grupne faze na Evropskom prvenstvu protiv reprezentacije Bjelorusije. U direktnom okršaju za plasman u drugi krug takmičenja slavila je Bjelorusija rezultatom 36:27.

Crna Gora je bolje otvorila utakmicu u Grazu, a nakon desetak minuta igre vodili su rezultatom 6:4. Potom se igra Crnogoraca raspala, što su Bjelorusi znali iskoristi. Do odlaska na odmor prednost Bjelorusije je samo rasla, a nakon 30 minuta igre rezultat je bio 17:11.

U drugom poluvremenu ista slika na terenu. Bjelorusija je rutinski zadržala prednost do kraja utakmice i slavila rezultatom 36:27. Iz grupe A dalje ide i Hrvatska koja će prenijeti dva boda u naredni krug. Hrvatska večeras igra sa Srbijom samo za prestiž.

Očekivanu pobjedu upisali su rukometaši Njemačke protiv Latvije (28:27) i vjerovatno će uz Španiju igrati u drugom krugu takmičenja iz grupe C. Španija večeras igra s Nizozemskom.

U grupi E igrale su se utakmice drugog kola, a rukometaši Islanda bili su sigurni protiv Rusije (34:23) i došli do druge pobjede. Večeras se sastaju Mađarska i Danska.