2. kolo
1.1k

Rukometaši Crne Gore izbacili Srbiju sa Evropskog prvenstva

E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Rukometaši Crne Gore savladali su Srbiju u drugom kolu grupe A na Evropskom prvenstvu rezultatom 22:21.
U susretu koji je obilovao grubostima bilo je i pokidanih dresova, a odbrane su se igrale prečesto preko granice dozvoljenog.

Crnogorci, koji su na teren izašli u zelenim dresovima koji su bili politički obojeni, su bolje otvorili susret i poveli su rezultaotm 4:1. Sredinom prvog poluvremena otiššli su i na plus četiri (7:3), no Srbija se uspjela vratiti i na poluvrijeme otići samo sa jednim golom zaostatka (11:10).

Drugo poluvrijeme je počelo dominacijom Srbije koja je odmah preokrenula rezultat i čak stigla do prednosti od tri gola (16:13).

Crnogorci potom prave novi preokret i dolaze do plus dva (19:17), a stečenu prednost su sačuvali i stigli do prve pobjede na prvenstvu i uopće na Evropskim prvenstvima. U dosadašnjih 16 utakmica Crna Gora je zabilježila 15 poraza uz jedan remi.

Nemanja Grbović je postigao pet golova za Crnu Goru, dok je najbolji strijelac na drugoj strani bio Lazar Kukić sa 6 golova.

Crogorcima za prolazak u drugu fazu takmičenja treba pobjeda nad Bjelorusijom u posljednjem kolu koje se igra u utorak, dok je ovim rezultatom Srbija ostala bez ikakvih šansi za prolazak dalje.