Rukomet
0

Rukometaši Čelika optimistični pred susret sa sarajevskom Bosnom

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Narednog vikenda na rasporedu su prve utakmice doigra za prvaka Bosne i Hercegovine, a u Ligi 4 našle su se ekipe Čelika, Konjuha, Bosne i Borca m:tel. Zeničani će u nedjelju u Gradskoj areni ugostiti sarajevsku Bosnu, najbolje rangiranu ekipu rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kapiten RK "Čelik" Aldin Begagić je na konferenciji za novinare istakao kako je ekipa Bosne kvalitetna, te da očekuje kvalitetnu utakmicu.

"Smatram da je sam uspjeh kluba plasiranje u "Ligu 4", nakon svih tih problema sa povredama i protjerivanjem igrača iz kluba, ali šta ćemo mi napraviti sada u takmičenju, to zavisi od nas. Nadam se da ćemo napraviti dobre rezultate i biti kvalitetan protivnik svima. Ekipa Bosne je veoma mlada i tri-četiri godine su zajedno i dobro su uigrani. Svake godine igraju sve bolje i bolje, nije to naivna ekipa i morat ćemo dobro zapeti da bi ih dobili na domaćem terenu. Bit će teška utakmica, ali evo Ivančev kako se vratio, sa njim je to druga priča i lakše dolazimo do gola protivnika", kazao je Begagić.

Rukometaš Čelika i bh. reprezentativac, Davor Kadić, je dodao da je klub uz sve finansijske i igračke probleme još uvijek na okupu te da se nada da će u nedjelju obradovati Zeničane.

"Suvišno je išta govoriti o njima. Mi smo bili dosta 'ranjeni' u proteklom periodu što se tiče i igračkog kadra i finansijskog stanja, ali uspijevamo nekako sanirati naše neke rane i nadam se da ćemo borbom i zalaganjem obradovati zeničku publiku i da ćemo se svi radovati u nedjelju", dodao je Kadić.

Milan Ivančev koji je 2012. godine stigao u redove RK Čelik, skoro dva mjeseca proveo je van Bosne i Hercegovine nakon što mu je Ured za strance uskratio dalji boravak u BiH zbog radne dozvole. Ivančev je u Zenicu došao prije dva dana, i u utakmici protiv Maglaja je briljirao na terenu.

"Drago mi je što sam poslije dva mjeseca tu i što sam imao podršku od sviju i iz kluba i Uprave. Izborili smo Ligu 4, zasluženo, sada je na nama da se borimo da izginemo na terenu kako bismo napravili dobar rezultat i protiv nas se u Zenici niko neće naigrati", zaključio je Ivančev.

Predsjednik RK Čelik Pane Škrbić, kazao je kako je klub u veoma teškoj finansijskoj situaciji te da se nada da će doigravanje privući gledaoce u zeničku Arenu, a poslije i na utakmice SEHA lige.

"Mi smo i dalje u teškoj finansijskoj situaciji, ne znamo ni kako ćemo platiti troškove odlaska na gostovanja u ovim doigravanjima, ali ja sam optimista i vjerujem da ćemo to prevazići. Ono za što ostaje žal jeste da veoma malo gledalaca prisustvuje rukometnim utakmicama. Pozivam sve ljubitelje rukometa da nam pomognu u ovim utakmicama doigravanja, pa da poslije u Gradskoj areni možemo ugostiti i velike ekipe iz SEHA lige", izjavio je Škrbić.

Prema riječima Šrbića, na sastanku u Rukometnom savezu BiH je dogovoreno da će državna televizija svake sedmice prenositi jednu utakmicu "Lige 4", ovisno o programskoj šemi, a RTRS će redovno prenositi utakmice Borca iz Banja Luke.

Utakmica RK Čelik i RK Bosna Sarajevo na rasporedu je u nedjelju 11. maja sa početkom od 19 sati u Gradskoj areni u Zenici.